sap_pan
Utfart från Ölsta innan förberedelserna startade.Foto: Daniel Iskander
Cirkulationsplatsen när den blir klarFoto: Illustration/Trafikverket

Dålig sikt förbi Steningehöjden/Ölsta

Boende i Ölsta/Steningehöjden klagar över att det är skymd sikt vid utfarten till väg 263: - Betongbarriärerna kom upp i samband med att vi lade ut massor för att förbelasta marken för att ta ut sättningar innan byggnationen kommer igång. Dessa massor kommer att tas bort i samband med att byggnationen kommer igång.

I mellandagarna inträffade en trafikolycka vid korsningen väg 263 Ölsta/Steningehöjden. En person fick uppsöka sjukhus för kontroll. Enligt boende i området är det problematiskt med sikten vid båda utfarterna från Steningehöjden och Ölsta.
– Det står högar med sten och betongsuggor, man måste åka ut en bit i vägen för att se trafiken, om det är en bil jämsides ser man inte alls vad som kommer, dessa suggor och sten som Trafikverket radat upp har stått där en tid utan att arbetet kunnat starta.

Linnéa Ljung är projektledare på Trafikverket, hon skriver i mail till märsta.nu att man lade ut material för att förbelasta marken. I samband med att bygget kommer igång ska massorna tas bort. Det ska byggas en rondell i korsningen då den är trafikfarlig på grund av ett stort antal fordon som åker in och ut till Steningehöjden/Ölsta.
– Vi håller just nu på att teckna kontrakt med en entreprenör och planerar för att byggnationen ska komma igång i feb/mars. Så länge vädret är med oss, säger Linnéa Ljung till märsta.nu

helsida_sfs
social_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

ewas_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Brand på Broholmen

Blåljus Det brinner på Broholmen i Sigtuna och brandkåren är på plats med sin brandbåt för att släcka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider_social
connys
moderat_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
mp_outsider2022
nrh
ewas_outsider
sfs_out
event_outsider