moderaterna_panorama
Foto: Lifelab

Dagsböter för falskt covid-19-test

En man från Södermanland döms för att ha visat upp ett falskt negativ covid-19-test i samband med utresa från Arlanda.

Det var i februari i år som mannen i samband med en utresa visade upp en qr-kod i incheckningen. Koden gick dock till en helt annan person som hade testat sig negativ för covid-19. Mannen uppgav i rätten att han inte reflekterade att det var fel namn i intyget, han hade inte betalat en resa på 4500 och taxi till Arlanda på 1000 kronor om han misstänkt att testet inte var hans. Den aktuella kliniken uppger att han inte testat sig vid det aktuella tillfället. Han döms nu för brukande av falsk urkund till villkorlig dom och dagsböter på totalt 2000 kronor.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
liber_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

marinan_helsida
mp_helsida_april

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

2020_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
swedol_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
moderat_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider