halloween_centrum
Foto: Lifelab

Dagsböter för falskt covid-19-test

En man från Södermanland döms för att ha visat upp ett falskt negativ covid-19-test i samband med utresa från Arlanda.

centrum_artikel

Det var i februari i år som mannen i samband med en utresa visade upp en qr-kod i incheckningen. Koden gick dock till en helt annan person som hade testat sig negativ för covid-19. Mannen uppgav i rätten att han inte reflekterade att det var fel namn i intyget, han hade inte betalat en resa på 4500 och taxi till Arlanda på 1000 kronor om han misstänkt att testet inte var hans. Den aktuella kliniken uppger att han inte testat sig vid det aktuella tillfället. Han döms nu för brukande av falsk urkund till villkorlig dom och dagsböter på totalt 2000 kronor.

mp_host_helsida

Askerson kritiseras för brev till migrationsministern

Politik Socialdemokraterna riktar ny kritik mot Mattias Askerson (M), denna gång för att han skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson.

bostad_helsida
happyhomes_sommar2020

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

2020_helsida
helsida_var2021
connys_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

dack-helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
dack-outsider
nrh
connys
mp-outsider
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider