centrum_tvaar
Bygdens dagar på Österby gård 26-27 majFoto: Insändarbild

Dags för Bygdens dagar

Bygdens dagar arrangeras av Haga Hembygdsförening för femte året och för fjärde året tillsammans med Österby gård: - Vi jobbar mycket med utveckling av landsbygden. Både med att göra aktiviteter som gynnar företagare på Sigtunahalvön men även med frågor som säkrare vägar, cykelvägar och busshållsplatser, berättar Annika Östervall, ordförande.

centrum_tvaar

Bygdens dagar äger rum på Österby gård 26-27 maj mellan 11-16 där kan besökare träffa lokala företagare, titta på gårdens djur och lantbruksmaskiner. Österby gård kommer ha sin butik öppen och man kommer kunna besöka ladugården där lokala företagare säljer allt möjligt från grönsaksplantor och hantverk till bröd och sylt.

Massor med aktiviteter
Helgestabodarnas stuteri kommer också att stå för ponnyridning och Sigtuna-Knivsta veteranmotorklubb kommer på besök med gamla veteranbilar att titta på. Ordförande för föreningen är Annika Östervall, hon hälsar att det kommer att finnas kakbuffé och grillad hamburgare och korv som producerats på Österby gård. För barnen finns det bland annat en fiskdamm eller om man kanske vill lära sig tova med ull från gårdens får.

Ska gynna lokala företagandet
Det är femte året som Haga Hembygdsförening arrangerar bygdens dagar, för fjärde året tillsammans med Österby gård. Tanken med bygdens dagar var att gynna lokala företagare och skapa nätverk:
– Vi sökte EU-pengar från Leader Upplandsbygd för att kunna genomföra ett antal projekt. Bland annat Bygdens dagar. Vi har också fått pengar för att starta ett äppelmusteri, ta fram en karta med lokala företag och kulturhistoriska vandringar med mera, berättar Annika Östervall.

connys
Internationella kvinnodagen

Krog överraskade kvinnor med ros

Nöjesnyheter På Internationella kvinnodagen överraskade Magasinet sina kvinnliga gäster med en ros: - Vi vill givetvis vara med och uppmärksamma kvinnorna i kommunen idag, säger Magasinets ägare Christian Cederferm.

sigtunavatten_standard
fettisdagen

Semmeldagen slog rekord igen

Nöjesnyheter Semmeldagen innebar rekord på semlor igen hos Bistro Valvet i Sigtuna: - Vi har haft fullt upp sen tidig morgon, säger Abraham "Abbe" Gumussoy, ägare.

icavalsta_semlor
arlandagolf

Konsthall invigdes i Valsta

Kulturnyheter Valsta Simhall har öppnat upp som konsthallen &Konst: - Vi räknade in 86 personer av en mycket mixad publik, säger musei- och konstchef Ted Hesselbom.

Jul med Carola kommer tillbaka

Nöjesnyheter Carola gör om sin bejublade julshow med dubbelt antalet spelningar i år: - Det känns som jag hittat rätt helt enkelt och det är på tiden, säger hon till Aftonbladet.

banner_trerosor
sangensemble
defacto_helsida
ridskola_2019_helsida
EXTRA

Höjda avgifter på Kulturskolan

Kulturnyheter Kulturskolan i Sigtuna kommun för höjda avgifter, detta sedan budgeten minskat med 1,2 miljoner kronor i år: - Dessvärre har vi en tuff ekonomisk situation – orsaken är tidigare oansvarig politik som gjort av vi har höga låneskulder och ingen buffert. Det är allvarligt, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

happyhomes_2019

Valsta bibliotek öppnar upp

Kulturnyheter Efter många turer står det nu klart att Valsta bibliotek öppnar på fredag 1:a februari: - Det är med glädje vi slår upp portarna igen och välkomnar alla invånare att ta del av böcker, tidskrifter och media, säger Lars Björling.

Isbrytare kan ställa till det för Sigtunarännet

Nöjesnyheter En isbrytare kan ställa till det för Sigtunarännet som ska gå om tre veckor: - Det är förstås olycklig tajmning när de bryter upp isen nu tre veckor innan Sigtunarännet, säger Fredrik Jonsson på Vikingarännet.

extravaganza_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider