defacto_pan
Bygdens dagar på Österby gård 26-27 majFoto: Insändarbild

Dags för Bygdens dagar

Bygdens dagar arrangeras av Haga Hembygdsförening för femte året och för fjärde året tillsammans med Österby gård: - Vi jobbar mycket med utveckling av landsbygden. Både med att göra aktiviteter som gynnar företagare på Sigtunahalvön men även med frågor som säkrare vägar, cykelvägar och busshållsplatser, berättar Annika Östervall, ordförande.

Bygdens dagar äger rum på Österby gård 26-27 maj mellan 11-16 där kan besökare träffa lokala företagare, titta på gårdens djur och lantbruksmaskiner. Österby gård kommer ha sin butik öppen och man kommer kunna besöka ladugården där lokala företagare säljer allt möjligt från grönsaksplantor och hantverk till bröd och sylt.

Massor med aktiviteter
Helgestabodarnas stuteri kommer också att stå för ponnyridning och Sigtuna-Knivsta veteranmotorklubb kommer på besök med gamla veteranbilar att titta på. Ordförande för föreningen är Annika Östervall, hon hälsar att det kommer att finnas kakbuffé och grillad hamburgare och korv som producerats på Österby gård. För barnen finns det bland annat en fiskdamm eller om man kanske vill lära sig tova med ull från gårdens får.

Ska gynna lokala företagandet
Det är femte året som Haga Hembygdsförening arrangerar bygdens dagar, för fjärde året tillsammans med Österby gård. Tanken med bygdens dagar var att gynna lokala företagare och skapa nätverk:
– Vi sökte EU-pengar från Leader Upplandsbygd för att kunna genomföra ett antal projekt. Bland annat Bygdens dagar. Vi har också fått pengar för att starta ett äppelmusteri, ta fram en karta med lokala företag och kulturhistoriska vandringar med mera, berättar Annika Östervall.

EXTRA

Anders och Christian drar igen klassiska Väsbyhaket

Nöjesnyheter Märsta- och sigtunaborna Anders Matsson och Christian Cederferm stänger igen institutionen Magget i Väsby ikväll: - Det bästa med ”Magget” är alla människor som vi lärt känna här. Och det är många. De är våra vänner i dag. Det är nog det som kommer bli tuffast på lördag, säger Christian till tidningen Mitt i Stockholm.

frisyr_december
sigtunavatten_standard
korpen_jan-feb

Sigtunabon släpper nytt

Nöjesnyheter Henrik Hansson från Sigtuna och hans grupp Trensum Tribe & Double H släpper nytt album på fredag med releasefest i Stockholm: - Beatsen är en blandning av soul, reggae, dub, disco med mera, berättar Henrik Hansson för märsta.nu

Förskolekock nominerad till White Guide

Nöjesnyheter Jonathan Jansson på förskolan Norlandia Förskolor Glädjen i Sigtuna är en av de nominerade till White Guide jr: - Jonathan visar ett stort engagemang i ditt dagliga arbete, berättar förskolechefen Annalena Liljedahl.

sigtuna_funkis
outsider

Marknadsafton i Kulturum

Kulturnyheter Marknadsafton spelades upp i Kulturum under måndagen: - Cirka 240 personer såg den trevliga föreställningen som producerats av Svensk damteater, berättar Karin Andén, Kultursekreterare på Sigtuna kommun.

funkis_2
connys
nrh
banner_trerosor