defacto_pan
Bygdens dagar på Österby gård 26-27 majFoto: Insändarbild

Dags för Bygdens dagar

Bygdens dagar arrangeras av Haga Hembygdsförening för femte året och för fjärde året tillsammans med Österby gård: - Vi jobbar mycket med utveckling av landsbygden. Både med att göra aktiviteter som gynnar företagare på Sigtunahalvön men även med frågor som säkrare vägar, cykelvägar och busshållsplatser, berättar Annika Östervall, ordförande.

banner_juni_artikel

Bygdens dagar äger rum på Österby gård 26-27 maj mellan 11-16 där kan besökare träffa lokala företagare, titta på gårdens djur och lantbruksmaskiner. Österby gård kommer ha sin butik öppen och man kommer kunna besöka ladugården där lokala företagare säljer allt möjligt från grönsaksplantor och hantverk till bröd och sylt.

Massor med aktiviteter
Helgestabodarnas stuteri kommer också att stå för ponnyridning och Sigtuna-Knivsta veteranmotorklubb kommer på besök med gamla veteranbilar att titta på. Ordförande för föreningen är Annika Östervall, hon hälsar att det kommer att finnas kakbuffé och grillad hamburgare och korv som producerats på Österby gård. För barnen finns det bland annat en fiskdamm eller om man kanske vill lära sig tova med ull från gårdens får.

Ska gynna lokala företagandet
Det är femte året som Haga Hembygdsförening arrangerar bygdens dagar, för fjärde året tillsammans med Österby gård. Tanken med bygdens dagar var att gynna lokala företagare och skapa nätverk:
– Vi sökte EU-pengar från Leader Upplandsbygd för att kunna genomföra ett antal projekt. Bland annat Bygdens dagar. Vi har också fått pengar för att starta ett äppelmusteri, ta fram en karta med lokala företag och kulturhistoriska vandringar med mera, berättar Annika Östervall.

colorama_april2
midsommar_valsta_helsida
oppning_helsida

Klart för litteraturfestival 2020

Kulturnyheter Sigtuna Litteraturfestival tar paus 2019 men återkommer 2020 efter beslut i Destination Sigtunas styrelse: - Sigtuna Litterturfestival är en viktig kulturbärare i vår destination och det känns så roligt att vi nu fått klartecken att genomföra evenemanget under 2020, säger VD Anna Lakmaker.

defacto_helsida
sigtunavatten_standard
sbrf_helsida
happyhomes_2019
ica_valsta_choklad
EXTRA

Anna Book flyttar till Suckunge

Nöjesnyheter Anna Book har flyttat till Suckunge norr om Märsta: - Vi känner alla att det är inte bara nyhetens behag och det är inte bara ett nytt hem utan vi har hittat hem, säger Anna till Aftonbladet.

fme_helsida
ridskola2019_outsider
oppning_outsider
sh_bovard_out
defacto_outsider
sh_oppet
fme_outsider
colorama_april
connys
nrh
sbrf_outsider
midsommar_valsta_outsider