defacto_panorama_mustasch
Foto: Magnus Granhagen

Dags att tycka till om kommunen

Statistiska Centralbyrån vill veta vad kommuninvånarna tycker om att bo i kommunen. 2200 invånare kommer under de närmaste veckorna att få brev om att delta i en medborgarskapsundersökning.

blackfriday_centrum

Medborgarskapsundersökningen genomförs i de flesta av landets kommuner. I Sigtuna kommun är det 2200 personer som får enkät från SCB. De har valts ut statiskt utifrån hur befolkningen ser ut. Bland annat får man svara på frågor om hur det är att leva, kommunalt utbud, utbud av nöje, trygghet och så vidare.

Enligt Sigtuna kommun ger undersökningen en inblick i hur servicen fungerar ur invånarnas perspektiv och ger vägledning i kommunens arbete, vad är det som fungerar bra och vad kan bli bättre. Svaren är anonyma och man behöver inte delta men det är önskvärt om man gör det för att få en större svarsfrekvens.

sigtunavatten_standard
greeknighthelsida
centrum_host_helsida
Extra

uppdaterad Skjutning mot restaurang

Nyheter Ett område på Sätuna spärrades av för teknisk undersökning under dagen: - Det har hittats skotthål på en fasad, säger Anna Westberg vid Polisen ledningscentral.

defacto_mustach_helsida
fme_oktober

Fler skrivs in på Storboda

Nyheter Det är fullt på Kriminalvårdens anstalter i länet vilket gör att Storboda i Rosersberg utökat kapaciteten i enkelrum till dubbelrum.

happyhomes_2019
ica_oktober
agy_oppethus

Så hittar du rätt vinterdäck

Nyheter Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

Bilbrand i Norrbacka

Blåljus En bil brann i Norrbacka under natten:- Det är någon form av tillgreppsförsök som ligger bakom, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

greeknight_outsider
agy_oppethus_outsider
valsta_tomte_outsider
connys
colorama_april2
nrh