defacto_pan
Foto: Magnus Granhagen

Dags att tycka till om kommunen

Statistiska Centralbyrån vill veta vad kommuninvånarna tycker om att bo i kommunen. 2200 invånare kommer under de närmaste veckorna att få brev om att delta i en medborgarskapsundersökning.

Medborgarskapsundersökningen genomförs i de flesta av landets kommuner. I Sigtuna kommun är det 2200 personer som får enkät från SCB. De har valts ut statiskt utifrån hur befolkningen ser ut. Bland annat får man svara på frågor om hur det är att leva, kommunalt utbud, utbud av nöje, trygghet och så vidare.

Enligt Sigtuna kommun ger undersökningen en inblick i hur servicen fungerar ur invånarnas perspektiv och ger vägledning i kommunens arbete, vad är det som fungerar bra och vad kan bli bättre. Svaren är anonyma och man behöver inte delta men det är önskvärt om man gör det för att få en större svarsfrekvens.

defacto_helsida
happyhomes_2019
sommar_centrum
sigtunavatten_standard
EXTRA

Här är barnen som ploggar på idrotten

Ung & Student SVT:s Lilla Aktuellt besökte i veckan Steningehöjdens skola för att skolans elever "ploggar": - Vi har hitills ploggat med elever i år 2-6 men tanken är att alla elever på skolan ska plogga, säger idrottsläraren Jessica Brissman.

ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli
nrh
connys
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider