halloween_centrum

Cykelstölderna ökade under pandemin

Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

centrum_artikel

Under 2020 anmäldes 165 cykelstölder i kommunen enligt Försäkringsbolaget If, det är en ökning med 33 cyklar under pandemiåret. 19 av cyklarna var elcyklar och det senaste året har cykelstölderna med 62 procent.

Stockholms län är enligt If hårt drabbat av cykelstölder. Anmälningar ökar i april och håller i sig till september-oktober.
– Det är en tråkig upplevelse att komma ut och upptäcka att cykeln är stulen. Att låsa cykeln är ett sätt att undvika stöld. Använd ett ordentligt lås, inte bara det som sitter monterat på cykeln, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

I Väsby ökade också cykelstölderna men antalet stölder är där högre per 10 000 invånare än i Sigtuna, 41 respektive 33. I Bro anmäldes 75 stölder, i Sollentuna 564.

bostad_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

dack-helsida
2020_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

connys_helsida
mp_host_helsida
helsida_var2021
coronapandemin

Covidfallen sjunker

Nyheter Covidfallen uppges sjunka totalt sett i Region Stockholm enligt de första siffrorna för vecka 41.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
bostad_outsider
centrum_sommar_out
connys
nrh
ridskola_2020_outsider