centrum_ettar
Cykelvägen mellan Märsta-Stockholm kompletteras med snutten på lv 859.Foto: Daniel Iskander

Cykelbana till Väsby byggs

För flera år sedan togs beslut av Trafikverket att bygga en cykelväg mellan Rosersberg-Väsby, denna sommar har bygget dragit igång.

Ni kanske har sett bygget mellan Rosersberg-Väsby, det handlar om en ny gång- och cykelväg som ska byggas mellan orterna och förbinda Sigtuna med Väsby samt resten av Stockholm. Flera aktörer är involverade i projektet som har sin grund i att Länsstyrelsen vill öka cyklandet med en regional cykelplan. Målet är att man ska kunna cykla från norr till söder, väst till öst. En sträcka som saknat förbindelse är just Rosersberg-Väsby. All finansiering av cykelvägen sker via Trafikverket enligt Sigtuna kommun som dock har insyn i projektet.

Stråket som startar i Märsta och slutar i Stockholm är 39 km långt, det enda som saknades för att göra sträckan komplett var just den ”lilla” snutten som nu är under arbete. Sommaren 2017 tror man att arbetet är färdigt. Längs sträckan ligger även tre fornlämningar som har undersökts.

Nya riktlinjer ska minska risk för korruption

Nyheter I samband med kommunfullmäktige på torsdagskvällen fattades beslut om att anta riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal, något som har direkt koppling till det som framkom i samband med Uppdrag gransknings avslöjande i Sigtuna kommun förra våren.

aretsforetag
forskontor
EXTRA

Lyxbilsliga sprängdes i Märsta

Nyheter En liga stal delar från lyxbilar och bodde på hotell i kommunen där de även förvarade stöldgodset, nu har de dömts till fängelse i två år och därefter utvisning.

februari

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

foretagarlunch

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

sigtunavatten_standard
nfc_vinter
objekt4
standard_ridskola
matcher_skanela
Festspecialisten – Standard
veterankraft_standard
outsider_defacto
objekt3
standard_start
objekt2
standard
vuxentutbildning
Norra Redovisningshuset
sangensemble