bostadsformedling
Foto: Genrebild/Riksbanken

CSN-skulder på 630 miljoner

Kommuninvånarna har skulder till CSN på 630 miljoner kronor.

centrum_artikel

Cirka 5000 personer i kommunen har en totalskuld på 630 miljoner kronor till CSN för studielån. Men sigtunaborna ligger inte i topp i länet för det, snarare tvärtom. Stockholmarna har exempelvis 33 miljarder i skuld och toppar länslistan. I Väsby är skulden 650 miljoner fördelar på 5318 personer. Nykvarn, Vaxholm och Salem har lägst skulder.

Generellt är skulderna högst bland invånarna i Uppsala län följt av Stockholms län. Snittskulden för en låntagare bosatta i Sverige är 136 400 kronor. Enligt ett pressmeddelande från CSN ökar skuldsättningen beroende på att höjningar av studiemedel gjorts. Räntan är dock fortsatt låg och ligger på 0,34 procent.
– Många med äldre studielån märker nu att studielånen minskar relativt fort. Det beror på att den rekordlåga räntan gör att en relativt stor andel av årsbeloppen går till att betala skulden, säger Klas Elfving, pressekreterare på CSN.

brobygget_midgard_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna
speedy_helsida
brobygget_helsida_valsta
sommar_sigtuna2020
marina_helsida
connys_helsida
kaa_sigtuna_helsida
studeravidare_helsida

SAS igång med fler linjer

Näringsliv SAS meddelar att de går igång med fler linjer till utrikesdestinationer till och från Arlanda: I slutet av juni återupptar SAS trafiken från Stockholm till ett antal medelhavsdestinationer, skriver SAS i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
sigtuna_vatten_outsider
kaa_outsider
studeravidare_outsider
speedy_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
centrum_sommar_out
nrh
sigtuna_natur_sommar_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta