moderater_pan_sommar
Irene Svenonius (M), Finansregionråd, på ArlandaFoto: Pressbild/Moderaterna i Region Stockholm

Covidtest startar på Arlanda

Nu ska alla svenska medborgare som anländer till Arlanda testas för covid-19: - Det ska vara lätt att göra rätt. Innan resenärerna ens hunnit plocka upp sitt bagage kan nu alla Stockholmare som landar på Arlanda från utlandet covid-testas, uppger finansregionrådet Irene Svenonius.

centrum_artikel

Testning för covid-19 startade på Arlanda under torsdagen. Samtliga svenska medborgare sin anländer till Arlanda testas vid ankomst och sen igen efter fem dagar. Det är inte bara stockholmare utan man erbjuder samtliga som bor i Sverige den möjligheten.
– Det ska vara lätt att göra rätt. Innan resenärerna ens hunnit plocka upp sitt bagage kan nu alla Stockholmare som landar på Arlanda från utlandet covid-testas. Samtliga covidpositiva provsvar ska sekvenseras, dvs kommer att kontrolleras för de nya virusmutationerna för att försöka förhindra att mutationerna får samma fart och fäste här i Stockholm som i andra delar av världen, säger finansregionrådet Irene Svenonius (M).

Irene Svenonius poängterar att man har kapacitet att testa alla svenskar och att man sträckt ut handen till Folkhälsomyndigheten med erbjudande.
– Det vore en bra åtgärd som bidrar till att hejda smittspridningen ytterligare, säger Irene Svenonius (M).

I februari beslutade regeringen om striktare restriktioner med krav på negativt covid-test för inresa till Sverige för utländska medborgare. De måste visa ett negativt test för pågående infektion som inte får vara äldre än 48 timmar. Svenska medborgare ska testa sig vid ankomst och samtliga resenärer ska stanna hemma och undvika kontakter i sju dagar och därefter testa sig igen efter fem dagar.

Region Stockholm upprättar provtagningsbås där man tar egna test och får provtagningskit. Utbildad personal finns i anslutning till båsen och man lämnar in kittet efter testet till personalen som ser till att testet transporteras och analyseras.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att det upprättats möjlighet för tester på Clarion Hotel Arlanda där flygbolag köpt in prover för sina resenärer. Detta är inte att förväxla med den testning som Region Stockholm startar med.

helsida_var2021
centrum_helsida2020
praktiska_helsida
brobygget_day
brobygget_night
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Körde ihjäl två – åtalas igen för grovt rattfylleri

Nyheter Den man som 2017 körde ihjäl två personer på Stationsgatan och dömdes för vållande till annans död har åtalats igen, denna gång för grovt rattfylleri.

connys_helsida
2020_helsida
andersojag
Extra

Slog till mot bil i Märsta

Blåljus Polisen slog till mot en bil efter ett kort följe genom Märsta: - Det är troligtvis ett utredningsärende, säger Pär Fahlström vid Polisen.

defacto_helsida
coronapandemin

Covidfallen fortsätter öka bland länsborna

Nyheter Mellan 20-26 juli har över 1100 stockholmare smittats av covid-19 i de 26 kommunerna. En markant ökning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening