sap_pan
Irene Svenonius (M), Finansregionråd, på ArlandaFoto: Pressbild/Moderaterna i Region Stockholm

Covidtest startar på Arlanda

Nu ska alla svenska medborgare som anländer till Arlanda testas för covid-19: - Det ska vara lätt att göra rätt. Innan resenärerna ens hunnit plocka upp sitt bagage kan nu alla Stockholmare som landar på Arlanda från utlandet covid-testas, uppger finansregionrådet Irene Svenonius.

Testning för covid-19 startade på Arlanda under torsdagen. Samtliga svenska medborgare sin anländer till Arlanda testas vid ankomst och sen igen efter fem dagar. Det är inte bara stockholmare utan man erbjuder samtliga som bor i Sverige den möjligheten.
– Det ska vara lätt att göra rätt. Innan resenärerna ens hunnit plocka upp sitt bagage kan nu alla Stockholmare som landar på Arlanda från utlandet covid-testas. Samtliga covidpositiva provsvar ska sekvenseras, dvs kommer att kontrolleras för de nya virusmutationerna för att försöka förhindra att mutationerna får samma fart och fäste här i Stockholm som i andra delar av världen, säger finansregionrådet Irene Svenonius (M).

Irene Svenonius poängterar att man har kapacitet att testa alla svenskar och att man sträckt ut handen till Folkhälsomyndigheten med erbjudande.
– Det vore en bra åtgärd som bidrar till att hejda smittspridningen ytterligare, säger Irene Svenonius (M).

I februari beslutade regeringen om striktare restriktioner med krav på negativt covid-test för inresa till Sverige för utländska medborgare. De måste visa ett negativt test för pågående infektion som inte får vara äldre än 48 timmar. Svenska medborgare ska testa sig vid ankomst och samtliga resenärer ska stanna hemma och undvika kontakter i sju dagar och därefter testa sig igen efter fem dagar.

Region Stockholm upprättar provtagningsbås där man tar egna test och får provtagningskit. Utbildad personal finns i anslutning till båsen och man lämnar in kittet efter testet till personalen som ser till att testet transporteras och analyseras.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att det upprättats möjlighet för tester på Clarion Hotel Arlanda där flygbolag köpt in prover för sina resenärer. Detta är inte att förväxla med den testning som Region Stockholm startar med.

connys_helsida
defacto_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

mp_helsida_april
helsida_sfs
social_helsida
ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida

Brand på Broholmen

Blåljus Det brinner på Broholmen i Sigtuna och brandkåren är på plats med sin brandbåt för att släcka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
pantamera_out
sfs_out
event_outsider
outsider_social
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
connys
mp_outsider2022
nrh
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider