stationshusen
Irene Svenonius (M), Finansregionråd, på ArlandaFoto: Pressbild/Moderaterna i Region Stockholm

Covidtest startar på Arlanda

Nu ska alla svenska medborgare som anländer till Arlanda testas för covid-19: - Det ska vara lätt att göra rätt. Innan resenärerna ens hunnit plocka upp sitt bagage kan nu alla Stockholmare som landar på Arlanda från utlandet covid-testas, uppger finansregionrådet Irene Svenonius.

centrum_artikel

Testning för covid-19 startade på Arlanda under torsdagen. Samtliga svenska medborgare sin anländer till Arlanda testas vid ankomst och sen igen efter fem dagar. Det är inte bara stockholmare utan man erbjuder samtliga som bor i Sverige den möjligheten.
– Det ska vara lätt att göra rätt. Innan resenärerna ens hunnit plocka upp sitt bagage kan nu alla Stockholmare som landar på Arlanda från utlandet covid-testas. Samtliga covidpositiva provsvar ska sekvenseras, dvs kommer att kontrolleras för de nya virusmutationerna för att försöka förhindra att mutationerna får samma fart och fäste här i Stockholm som i andra delar av världen, säger finansregionrådet Irene Svenonius (M).

Irene Svenonius poängterar att man har kapacitet att testa alla svenskar och att man sträckt ut handen till Folkhälsomyndigheten med erbjudande.
– Det vore en bra åtgärd som bidrar till att hejda smittspridningen ytterligare, säger Irene Svenonius (M).

I februari beslutade regeringen om striktare restriktioner med krav på negativt covid-test för inresa till Sverige för utländska medborgare. De måste visa ett negativt test för pågående infektion som inte får vara äldre än 48 timmar. Svenska medborgare ska testa sig vid ankomst och samtliga resenärer ska stanna hemma och undvika kontakter i sju dagar och därefter testa sig igen efter fem dagar.

Region Stockholm upprättar provtagningsbås där man tar egna test och får provtagningskit. Utbildad personal finns i anslutning till båsen och man lämnar in kittet efter testet till personalen som ser till att testet transporteras och analyseras.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att det upprättats möjlighet för tester på Clarion Hotel Arlanda där flygbolag köpt in prover för sina resenärer. Detta är inte att förväxla med den testning som Region Stockholm startar med.

happyhomes_sommar2020
meko_helsida
connys_helsida
ridskola2020_helsida
coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

defacto_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
centrum_sommar_out
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys