moderaterna_panorama
Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektörFoto: Anna Molander/Region Stockholm

Covidsjuka på sjukhus minskar i regionen

Sedan i december har antalet covidsjuka som vårdas på sjukhus halverats.

Under onsdagen höll Region Stockholm en pressträff för att kommentera situationen kring covid-19 i länet. 350 personer vårdas på sjukhus varav 50 är inskrivna på intensiven. Båda dessa är minskningar, antalet patienter i behov av sjukvård har halverats sedan i december enligt SVT Stockholm:
– Vi är fortfarande inne i en mycket allvarlig situation, alla sjukhus har fortfarande ett förhöjt beredskapsläge och hela sjukvården i Region Stockholm är beredda på att nedgången kan bytas mot en uppgång i sjukvårdsbehovet, säger Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör till SVT.

42 000 personer i länet har fått sin första dos vaccin, 7100 har både fått dos ett och två. 85 500 vaccindoser har skickats ut till de olika vaccinationscentralerna som finns. Inom kort väntas man gå ut med information om när personer över 70 år kan vaccinera sig. De närmaste dagarna kommer de flesta på särskilda boenden som vill ha vaccin att ha vaccinerats. På torsdag efter lunch släppa lokala siffror för Sigtuna kommun gällande antalet vaccinerade och antalet bekräftade fall.

ewas_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

marinan_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider
nrh
ewas_outsider
mp_outsider2022