nationaldag_pan

Covidfallen sjunker

Covidfallen uppges sjunka totalt sett i Region Stockholm enligt de första siffrorna för vecka 41.

Mellan 12-18 oktober rapporterades 1146 nya fall av covid-19 in till region Stockholm. Tidigare veckor har antalet fall legat över 1500.
– Både antalet smittade och antalet patienter med covid-19 vid våra sjukhus tycks nu ligga på en platå runt drygt 1000 smittade varje vecka och ett 80-tal patienter vid våra sjukhus, säger Johan Bratt chefläkare vid Region Stockholm.

Vaccineringen är inne i en fas med hög takt där man vaccinerar 40 000 doser i veckan. Utmaningen är dock att nå fler fullvaccinerade i länets alla stadsdelar. I Märsta finns det denna vecka en vaccinbuss.
– Utmaningen nu är att få fler fullvaccinerade i länets alla delar och i olika grupper för att minska risken för att smittan får fäste i något geografiskt område eller inom olika grupper, säger Johan Bratt.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

retro_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

mp_helsida_april
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

2020_helsida
helsida
nationaldag_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

connys_helsida
liber_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
moderat_outsider
nrh
logistik_outsider
retro_outsider
nationaldag_out