center_pan21

Covidfallen sjunker

Covidfallen uppges sjunka totalt sett i Region Stockholm enligt de första siffrorna för vecka 41.

centrum_artikel

Mellan 12-18 oktober rapporterades 1146 nya fall av covid-19 in till region Stockholm. Tidigare veckor har antalet fall legat över 1500.
– Både antalet smittade och antalet patienter med covid-19 vid våra sjukhus tycks nu ligga på en platå runt drygt 1000 smittade varje vecka och ett 80-tal patienter vid våra sjukhus, säger Johan Bratt chefläkare vid Region Stockholm.

Vaccineringen är inne i en fas med hög takt där man vaccinerar 40 000 doser i veckan. Utmaningen är dock att nå fler fullvaccinerade i länets alla stadsdelar. I Märsta finns det denna vecka en vaccinbuss.
– Utmaningen nu är att få fler fullvaccinerade i länets alla delar och i olika grupper för att minska risken för att smittan får fäste i något geografiskt område eller inom olika grupper, säger Johan Bratt.

flygskola_helsida
oppethus_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

dack-helsida
centrum_helsida2020
jul2021
koppar_helsida
defacto_helsida
mp_host_helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

2020_helsida
julmarknad_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

ridskola_2020_outsider
koppar_outsider
connys
mp-outsider
nrh
centrum_sommar_out
flygskolan_outsider
jul_outsider
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
dack-outsider
oppethus_outsider