center_pan21
Johan Bratt kommenterar de senaste coronasiffrorna i StockholmFoto: Region Stockholm/Anna Molander

Covidfallen ökade bland stockholmarna igen

Drygt 1200 stockholmare konstaterades smittade av covid-19 förra veckan vilket är en ökning för sjätte veckan i rad.

Covid-19-fallen ökade med enstaka i kommunen under de senaste 5-6 veckorna men på Regionnivå är det en större ökning som syns. 1245 stockholmare har provtagits med covid-19. 47 av dessa är i behov av sjukvård.
Det är oroväckande men inte överraskande. Smittspridningen har ökat fem veckor i rad nu. Ju fler smittade vi har, desto fler patienter kommer att behöva vård, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso – och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm.

Enligt Bratt så är det flesta i sjukhusbehov ovaccinerade och han uppmanar stockholmarna att vaccinera sig så snart som möjligt.
– Det gäller både dig som ännu inte tagit din första spruta och dig som väntar på att ta din andra spruta. Vaccinationen ger dig bra skydd för att slippa läggas in på sjukhus med allvarlig sjukdom, säger Johan Bratt.

Den så kallade Deltavarianten dominerar bland länsborna, den anses vara mer smittsam. Med två doser av vacciner så får man ett bra skydd enligt Bratt. Det är även gott om lediga tider och det finns en vaccinationscentral i Märsta.

happyhomes_sommar2020
bostad_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

helsida_var2021
mp_host_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_helsida2020
2020_helsida
andersojag
eldsjal-helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
mp-outsider
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
andersojag_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
eldsjal-outsider
swedol_outsider