moderater_pan_sommar
Johan Bratt kommenterar de senaste coronasiffrorna i StockholmFoto: Region Stockholm/Anna Molander

Covidfallen ökade bland stockholmarna igen

Drygt 1200 stockholmare konstaterades smittade av covid-19 förra veckan vilket är en ökning för sjätte veckan i rad.

Covid-19-fallen ökade med enstaka i kommunen under de senaste 5-6 veckorna men på Regionnivå är det en större ökning som syns. 1245 stockholmare har provtagits med covid-19. 47 av dessa är i behov av sjukvård.
Det är oroväckande men inte överraskande. Smittspridningen har ökat fem veckor i rad nu. Ju fler smittade vi har, desto fler patienter kommer att behöva vård, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso – och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm.

Enligt Bratt så är det flesta i sjukhusbehov ovaccinerade och han uppmanar stockholmarna att vaccinera sig så snart som möjligt.
– Det gäller både dig som ännu inte tagit din första spruta och dig som väntar på att ta din andra spruta. Vaccinationen ger dig bra skydd för att slippa läggas in på sjukhus med allvarlig sjukdom, säger Johan Bratt.

Den så kallade Deltavarianten dominerar bland länsborna, den anses vara mer smittsam. Med två doser av vacciner så får man ett bra skydd enligt Bratt. Det är även gott om lediga tider och det finns en vaccinationscentral i Märsta.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_april
kso_helsida
helsida_sfs
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nrh
connys
pantamera_out
sfs_out
kso-duell_out
swedol_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022