defacto_pan2020

Covid-läget ännu värre denna vecka

Covid-läget i länet är värre denna vecka än föregående, nu är det 4762 nya fall som konstaterats under de senaste fyra dagarna.

centrum_artikel

Region Stockholm uppger att 4762 nya fall av covid-19 konstaterats i regionen de senaste fyra dagarna, det är en kraftig ökning jämfört med den senaste rapporten från i torsdags. Siffrorna på kommunnivå kommer först på torsdag då Sigtuna kommuns siffror presenteras.

Nästan 400 personer vistas för covid-19 på något av regionens sjukhus, en kraftig ökning de senaste fyra dagarna. Ytterligare en person med covid-19 har avlidit sedan 6:e november.

Vecka 45 genomfördes även 42 000 tester för pågående covid, nästan var fjärde visade sit vara positiv, vilket är en markant höjning jämfört med vecka 44. Det kan vara problem med tidsbokning för pågående covid, om trycket blir fört stort så pausas beställningarna. Dock är det fortsatt bra tillgång på antikroppstester.

vardcentral_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

connys_helsida
speedy_vinter_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
sigtunastad_helsida
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider