halloween_centrum

Covid-läget ännu värre denna vecka

Covid-läget i länet är värre denna vecka än föregående, nu är det 4762 nya fall som konstaterats under de senaste fyra dagarna.

centrum_artikel

Region Stockholm uppger att 4762 nya fall av covid-19 konstaterats i regionen de senaste fyra dagarna, det är en kraftig ökning jämfört med den senaste rapporten från i torsdags. Siffrorna på kommunnivå kommer först på torsdag då Sigtuna kommuns siffror presenteras.

Nästan 400 personer vistas för covid-19 på något av regionens sjukhus, en kraftig ökning de senaste fyra dagarna. Ytterligare en person med covid-19 har avlidit sedan 6:e november.

Vecka 45 genomfördes även 42 000 tester för pågående covid, nästan var fjärde visade sit vara positiv, vilket är en markant höjning jämfört med vecka 44. Det kan vara problem med tidsbokning för pågående covid, om trycket blir fört stort så pausas beställningarna. Dock är det fortsatt bra tillgång på antikroppstester.

mp_host_helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

helsida_var2021

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

defacto_helsida
dack-helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

bostad_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
centrum_sommar_out
connys
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
dack-outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider