center_pan21
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Covid-19-patienter minskar på sjukhusen

Under veckan har över 3000 covid-19 fall konstaterats i regionen.

Mellan 11-13 maj har 3078 stockholmare konstaterats smittade med covid-19. 334 vistas på sjukhus vilket är 52 färre än tidigare i veckan. 22 avlidna har rapporterats sedan 11:e maj.

Region Stockholm konstaterar att man ser en tydlig nedgång i sjukvårdsbehovet bland patienter med covid-19.
– Dessvärre har vi fortfarande 75 patienter med covid-19 i behov av intensivvård vilket är fortfarande ett oroande högt antal patienter. Det gör att situationen totalt vid länets akutsjukhus fortfarande är mycket ansträngd. Inte minst med tanke på att viss tidigare uppskjuten vård nu måste återupptas, vilket kräver tillgång till intensivvårdsplatser. Jag hoppas att länets invånare fortsätter att följa råd och rekommendationer så att kurvan inte vänder uppåt igen, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

2020_helsida

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

mp_host_helsida
jul2021
connys_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

julmarknad_helsida
valsta-jul_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
julmarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
valsta_jul_outsider
stationshusen_out
jul_outsider