center_pan21
Foto: Marie Ullnert/Sahlgrenska

Covid-19 ökar i både kommunen och länet

För första gången på två och en halv månad har nu coronafallen i kommunen nått sju för en enskild vecka.

Förra veckan, 39, noterades sju fall av covid-19 i kommunen. Det är den högsta siffran på elva veckor. Senaste gången det var sju fall var vecka 28, över sju har det inte varit sedan vecka 27. Som märsta.nu rapporterade tidigare i veckan så ökar smittan i hela regionen. För regionen var det 923 nya fal av covid-19 vecka 39, en kraftig ökning jämfört med vecka 38 med nästan 400 fall, nivåerna är nu i höjd med vecka 27 då drygt 1100 var smittade. Två personer vårdades på intensiven och två har konstaterats avlidna.

24 personer vistas just nu på sjukhus för covid-19, under bara de senaste fyra dagarna har 452 nya fall rapporterats in. Enligt Region Stockholm är det nu ett trendbrott med ökad smitta och det kan vara början på en större uppgång eller att antalet fall lägger sig på en högre nivå.

Sedan starten av pandemin har 25 046 fall konstaterats, 2403 personer har avlidit. Under vecka 39 genomfördes drygt 3600 antikroppstester och 14,3 procent av dessa var positiva.

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

2020_helsida
dack-helsida
connys_helsida
valsta-jul_helsida
defacto_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

mp_host_helsida
jul2021

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
julmarknad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

nrh
dack-outsider
valsta_jul_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
julmarknad_outsider
connys
jul_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider