defacto_pan2020
Foto: Marie Ullnert/Sahlgrenska

Covid-19 ökar i både kommunen och länet

För första gången på två och en halv månad har nu coronafallen i kommunen nått sju för en enskild vecka.

centrum_artikel

Förra veckan, 39, noterades sju fall av covid-19 i kommunen. Det är den högsta siffran på elva veckor. Senaste gången det var sju fall var vecka 28, över sju har det inte varit sedan vecka 27. Som märsta.nu rapporterade tidigare i veckan så ökar smittan i hela regionen. För regionen var det 923 nya fal av covid-19 vecka 39, en kraftig ökning jämfört med vecka 38 med nästan 400 fall, nivåerna är nu i höjd med vecka 27 då drygt 1100 var smittade. Två personer vårdades på intensiven och två har konstaterats avlidna.

24 personer vistas just nu på sjukhus för covid-19, under bara de senaste fyra dagarna har 452 nya fall rapporterats in. Enligt Region Stockholm är det nu ett trendbrott med ökad smitta och det kan vara början på en större uppgång eller att antalet fall lägger sig på en högre nivå.

Sedan starten av pandemin har 25 046 fall konstaterats, 2403 personer har avlidit. Under vecka 39 genomfördes drygt 3600 antikroppstester och 14,3 procent av dessa var positiva.

speedy_vinter_helsida
2020_helsida
meko_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

defacto_helsida
connys_helsida

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
EXTRA

Sigtuna kommun närmar sig 50 000

Nyheter Sigtuna kommun växer med 573 invånare under 2020: - Det som gör att folkmängden i Sigtuna ökar jämfört med året före är framför allt inflyttningen. Kommunen registrerar 5 226 inflyttade, jämfört med 4 848 utflyttade, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
connys
swedol_outsider
meko_outsider