moderater_pan_sommar
Foto: Marie Ullnert/Sahlgrenska

Covid-19 ökar i både kommunen och länet

För första gången på två och en halv månad har nu coronafallen i kommunen nått sju för en enskild vecka.

Förra veckan, 39, noterades sju fall av covid-19 i kommunen. Det är den högsta siffran på elva veckor. Senaste gången det var sju fall var vecka 28, över sju har det inte varit sedan vecka 27. Som märsta.nu rapporterade tidigare i veckan så ökar smittan i hela regionen. För regionen var det 923 nya fal av covid-19 vecka 39, en kraftig ökning jämfört med vecka 38 med nästan 400 fall, nivåerna är nu i höjd med vecka 27 då drygt 1100 var smittade. Två personer vårdades på intensiven och två har konstaterats avlidna.

24 personer vistas just nu på sjukhus för covid-19, under bara de senaste fyra dagarna har 452 nya fall rapporterats in. Enligt Region Stockholm är det nu ett trendbrott med ökad smitta och det kan vara början på en större uppgång eller att antalet fall lägger sig på en högre nivå.

Sedan starten av pandemin har 25 046 fall konstaterats, 2403 personer har avlidit. Under vecka 39 genomfördes drygt 3600 antikroppstester och 14,3 procent av dessa var positiva.

social_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

pantamera_avc_helsida
ewas_helsida
helsida_sfs
defacto_helsida
mp_helsida_april
connys_helsida

Brand på Broholmen

Blåljus Det brinner på Broholmen i Sigtuna och brandkåren är på plats med sin brandbåt för att släcka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider_social
swedol_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
connys
sfs_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
event_outsider