defacto_pan2020
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Coronasmitta kartlagt bland sjukhusanställda

En stor studie har kartlagt coronasmittan bland stockholmare.

centrum_artikel

En studie på Karolinska Universitetetssjukhuset har kartlagt coronasmittan bland arbetande stockholmare. Karolinska har låtit 11 000 av deras anställda lämna prov. Resultatet visar att 15 procent har eller har haft covid-19.
– Vi har provtagit ett stort antal medarbetare med olika arbetsuppgifter, såväl patientnära som ej patientnära, och har därmed fått en uppfattning om smittans utbredning i Stockholms arbetande befolkning, säger Joakim Dillner, professor i infektionsepidemiologi och ansvarig för covid-19-studien.

Samtliga som lämnade prov var vid provtagningstillfället utan symtom. 7 procent hade virus i svalget, 10 procent hade antikroppar i blodet och 2,4 procent hade både antikroppar och virus.
– Vi studerar nu resultaten ur en mängd olika perspektiv. Bland annat undersöker vi om deltagarna tidigare varit sjuka. De som var positiva för virus i svalget hade i hög grad varit sjukskrivna någon gång under de senaste tre veckorna och de som hade antikroppar i blodet hade oftast varit sjukskrivna någon gång under de senaste sex veckorna, säger Joakim Dillner.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

studeravidare_helsida
brobygget_midgard_helsida
sigtunahem_sokbostad
2020_helsida

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

helsida_sommarlov
brobygget_helsida_valsta
connys_helsida
defacto_helsida
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
nrh
brobygget_midgard_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out
outsider_sommarlov