defacto_pan2020
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Coronasmitta kartlagt bland sjukhusanställda

En stor studie har kartlagt coronasmittan bland stockholmare.

centrum_artikel

En studie på Karolinska Universitetetssjukhuset har kartlagt coronasmittan bland arbetande stockholmare. Karolinska har låtit 11 000 av deras anställda lämna prov. Resultatet visar att 15 procent har eller har haft covid-19.
– Vi har provtagit ett stort antal medarbetare med olika arbetsuppgifter, såväl patientnära som ej patientnära, och har därmed fått en uppfattning om smittans utbredning i Stockholms arbetande befolkning, säger Joakim Dillner, professor i infektionsepidemiologi och ansvarig för covid-19-studien.

Samtliga som lämnade prov var vid provtagningstillfället utan symtom. 7 procent hade virus i svalget, 10 procent hade antikroppar i blodet och 2,4 procent hade både antikroppar och virus.
– Vi studerar nu resultaten ur en mängd olika perspektiv. Bland annat undersöker vi om deltagarna tidigare varit sjuka. De som var positiva för virus i svalget hade i hög grad varit sjukskrivna någon gång under de senaste tre veckorna och de som hade antikroppar i blodet hade oftast varit sjukskrivna någon gång under de senaste sex veckorna, säger Joakim Dillner.

valvet_helsida
defacto_helsida
studeravidare_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

kcbygg_helsida
speedy_helsida
connys_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

sommarlov_helsida
happy_homes_mars
studenten2020_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sommarlov_outsider
stottasigtuna_outsider
speedy_outsider
valvet_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
kcbygg_outsider
marina_outsider
studenten2020_outsider