moderater_pan_sommar
Foto: Norrtälje kommun

Coronafallen ökade förra veckan

Sigtuna kommun noterade 28 nya coronafall för vecka 39 vilket är 6 per 100 000 invånare, en relativ hög siffra.

centrum_artikel

I jämförelse med resten av riket har Sigtuna relativt många covid-1-fall per 100 000 invånare. Totalt 6/100 000. Vaxholm var den kommunen i länet med flest fall per 100 000 invånare med 18. I Sigtuna kommun var det 28 nya fall och under pandemin har nu 4909 kommuninvånare testats positivt med viruset, vilket motsvarar 9,9 procent av befolkningen. 113 kommuninvånare har avlidit med covid-19 som märsta.nu rapporterade tidigare i veckan.

I Region Stockholm var det 1322 fall för vecka 39, tre vårdas på intensiven och fyra har rapporterats avlidna med covid-19. Totalt har 4420 stockholmare avlidit med covid-19.

dack-helsida

Askerson kritiseras för brev till migrationsministern

Politik Socialdemokraterna riktar ny kritik mot Mattias Askerson (M), denna gång för att han skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson.

connys_helsida
bostad_helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

defacto_helsida
mp_host_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

helsida_var2021
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
dack-outsider
nrh
centrum_sommar_out
swedol_outsider
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
ridskola_2020_outsider