moderaterna_panorama
Foto: Norrtälje kommun

Coronafallen ökade förra veckan

Sigtuna kommun noterade 28 nya coronafall för vecka 39 vilket är 6 per 100 000 invånare, en relativ hög siffra.

I jämförelse med resten av riket har Sigtuna relativt många covid-1-fall per 100 000 invånare. Totalt 6/100 000. Vaxholm var den kommunen i länet med flest fall per 100 000 invånare med 18. I Sigtuna kommun var det 28 nya fall och under pandemin har nu 4909 kommuninvånare testats positivt med viruset, vilket motsvarar 9,9 procent av befolkningen. 113 kommuninvånare har avlidit med covid-19 som märsta.nu rapporterade tidigare i veckan.

I Region Stockholm var det 1322 fall för vecka 39, tre vårdas på intensiven och fyra har rapporterats avlidna med covid-19. Totalt har 4420 stockholmare avlidit med covid-19.

marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

liber_helsida
ewas_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

connys_helsida
mp_helsida_april

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
connys
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider