center_pan21
Peter Almgren, butikschef på COOP i Märsta.Foto: Pressbild/COOP

COOP producerar sin egna el

COOP har på sitt tak installerat en solcellsanläggning på 5000 kvadratmeter.

centrum_artikel

I fredags invigdes den nya solcellsanläggningen på COOP:s tak i Märsta. Den beräknas producera 230 000 kw/h per år vilket motsvarar 15 procent av Stora COOP Märstas elförbrukning:
– För oss på Coop är miljömärkt el i våra lokaler en viktig hållbarhetsfråga, ett ämne som vi ständigt jobbar med. Samtidigt utgör energikostnader en stor del av de totala driftskostnaderna för en dagligvarubutik. Den här lösningen har både rätt miljötänk och ekonomisk hållbarhet för oss som hyresgäst, säger Tord Lissel, Energistrateg på Coop.

happyhomes_sommar2020

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

2020_helsida
oppethus_helsida
dack-helsida
defacto_helsida
connys_helsida
flygskola_helsida
helsida_var2021

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

mp_host_helsida
julmarknad_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

flygskolan_outsider
ridskola_2020_outsider
oppethus_outsider
swedol_outsider
connys
julmarknad_outsider
mp-outsider
nrh
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider