centrum_jul_panorama
Peter Almgren, butikschef på COOP i Märsta.Foto: Pressbild/COOP

COOP producerar sin egna el

COOP har på sitt tak installerat en solcellsanläggning på 5000 kvadratmeter.

defacto_jul_artikel

I fredags invigdes den nya solcellsanläggningen på COOP:s tak i Märsta. Den beräknas producera 230 000 kw/h per år vilket motsvarar 15 procent av Stora COOP Märstas elförbrukning:
– För oss på Coop är miljömärkt el i våra lokaler en viktig hållbarhetsfråga, ett ämne som vi ständigt jobbar med. Samtidigt utgör energikostnader en stor del av de totala driftskostnaderna för en dagligvarubutik. Den här lösningen har både rätt miljötänk och ekonomisk hållbarhet för oss som hyresgäst, säger Tord Lissel, Energistrateg på Coop.

tp_helsida
centrum_jul_helsida

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

greeknighthelsida
sigtunavatten_standard
fme_oktober

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

happyhomes_2019

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

defacto_jul
ica_oktober
julbord_helsida
tp_outsider
connys
greeknight_outsider
nrh
julbord
trainingpartner_jobb_outsider