budget_panorama
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

COOP: Problem med aggressiva snattare

COOP har tidigare i veckan haft problem med stölder och gärningsmän som uppträtt aggressivt när de tagits på bar gärning.

fraga_liberalerna

I onsdags stoppades två personer på COOP misstänkta för stöld, i samband med att de konfronterades av personal blev butikschefen biten i benet av en hund som en av gärningsmännen hade med sig. Väktare och polis anslöt och de grep två personer enligt Coop. Men det slutade inte där, när patrullen hade gjort klart med alla förhör så stoppades två personer till med kött till ett stort värde, dessa hade stulit trots att polisen var utanför butiksentrén.
– Coops säkerhetsavdelning kände igen ena mannen som även är efterlyst för köttstöld i ett flertal andra Coop-butiker. Polisen grep dessa personer och hittade även deras bil där baksätet var helt fyllt med kött från både Willys och Ica, berättar butikschefen Peter.

Ytterligare en tredje stöld inträffade samma dag vid stängning. Två gärningsmän uppträdde stökigt och aggressivt. Väktaren som skulle stänga butiken fick tillkalla förstärkning och polis.
– Vi kommer nu att se över rutiner för att säkerställa personalens trygghet. Sådana här händelser tar mycket resurser från både butikens personal och från samhället. Vi vill satsa våra resurser på att ta hand om kunder som vill handla sin mat hos oss, säger Peter, butikschef.

kkdk_helsida
connys_helsida
helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

2020_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
meko_helsida
julen_helsida
kristina_helsida
manskold_helsida
outsider
kkdk_outsider
manskold_outsider
budget_outsider
swedol_outsider
kristina_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
julen_outsider
meko_outsider
nrh
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider