center_pan21
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

COOP: Problem med aggressiva snattare

COOP har tidigare i veckan haft problem med stölder och gärningsmän som uppträtt aggressivt när de tagits på bar gärning.

centrum_artikel

I onsdags stoppades två personer på COOP misstänkta för stöld, i samband med att de konfronterades av personal blev butikschefen biten i benet av en hund som en av gärningsmännen hade med sig. Väktare och polis anslöt och de grep två personer enligt Coop. Men det slutade inte där, när patrullen hade gjort klart med alla förhör så stoppades två personer till med kött till ett stort värde, dessa hade stulit trots att polisen var utanför butiksentrén.
– Coops säkerhetsavdelning kände igen ena mannen som även är efterlyst för köttstöld i ett flertal andra Coop-butiker. Polisen grep dessa personer och hittade även deras bil där baksätet var helt fyllt med kött från både Willys och Ica, berättar butikschefen Peter.

Ytterligare en tredje stöld inträffade samma dag vid stängning. Två gärningsmän uppträdde stökigt och aggressivt. Väktaren som skulle stänga butiken fick tillkalla förstärkning och polis.
– Vi kommer nu att se över rutiner för att säkerställa personalens trygghet. Sådana här händelser tar mycket resurser från både butikens personal och från samhället. Vi vill satsa våra resurser på att ta hand om kunder som vill handla sin mat hos oss, säger Peter, butikschef.

vaccin
mp_host_helsida
bostad_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida_var2021
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

bostad_outsider
swedol_outsider
dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
vaccin-outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh
connys
mp-outsider