centrum_panorama2020
Ardalan Shekarabi, Marie Axelsson och Marie Unander-Scharin med representanter för Kvinnojouren SigtunaFoto: Pressbild/Socialdemokraterna

Civilministern på besök hos Kvinnojouren Sigtuna

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) besökte Märsta under dagen där han och oppositionsrådet Marie Axelsson (S) var hos Kvinnojouren.

Den S-ledda regeringen uppges satsa 100 miljoner kronor på landets kvinno- och tjejjourer. Under onsdagen var därför civilminister Ardalan Shekarabi (S) på besök hos Kvinnojouren Sigtuna där ordföranden Marie Unander-Scharin tog emot. Sigtuna kommun och Kvinnojouren Sigtuna var föregångare i samband med att ett idéburet partnerskap tecknades för många år sedan.
– Sigtuna kommun har ett samarbete med Kvinnojouren som vi kan vara riktigt stolta över. I vår kommun förkommer hedersrelaterat våld och våld i nära relationer alldeles för ofta och därför är det viktigt att Kvinnojouren ges möjlighet att möta det hjälpbehov som finns, säger Marie Axelsson.

Ardalan Shekarabi var enligt ett pressmeddelande från Socialdemokraterna imponerad över hur samarbetet mellan jouren och kommunen fungerar. Han utryckte även hur viktigt det är med att arbetet fortsätter att utvecklas.

Joourens ordförande Marie Unander-Scharin som har en högt uppsatt roll inom kvinnojourer i Sverige och Europa berättade om nätverket mot trafficking som startat på Arlanda där Kvinnojouren samarbetar med Gränspolis, Tullen och Forex för att upptäcka människohandel och prostituion.
– Det är viktigt med kontinuitet och att vi håller i arbetet med Kvinnojouren över partigränserna. Våldet har inget parti, det måste vi stå enade emot, uppger Marie Axelsson.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
happyhomes_50
connys_helsida
teatergrillen_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

oppethus_helsida
oppethus_outsider
teatergrillen_outsider
nrh
connys