moderater_pan_sommar
Anställda hos Choice kan nu ta av sig munskyddenFoto: Pressbild

Choicehotellen slopar munskydd

Nordic Choice-kedjan som har tre hotell i kommunen slopar obligatoriskt munskydd bland anställda.

Förra året införde Nordic Choice munskydd bland sina anställda på de tre hotellen i kommunen samt resterande inom kedjan. Nordic Choice har Quality hotel, Clarion Hotel och Comfort Hotel i Scandinavian XPO samt på Arlanda flygplats.
– Vi var snabbt ute med smittskyddsåtgärder för att både skydda vår personal men också våra gäster. Det har varit en uppmärksammad och uppskattad åtgärd från våra gäster men såklart påfrestande för vår personal att arbeta iförda munskydd. Nu bedömer vi äntligen att det är dags att lätta på detta krav och återigen kunna le synligt mot gästen, säger Nordic Choice Hotels koncernchef Torgeir Silseth.

Kedjan kommer dock att fortsätta följa myndigheters restriktioner och rekommendationer kring social distansering, handhygien och begränsningar av deltagare i restauranger, möten samt att personal stannar hemma vid minsta symtom.
– Vi lämnar en sommar bakom oss nu som varit fantastisk där många hotell haft en rekordbeläggning utifrån att allt fler valt att upptäcka Norden. Det här är en utveckling som ser tecken på att den fortsätter också i höst och i vinter. Det är med andra ord tydligt att vi nu på ett tryggt och säkert sätt lägger pandemin bakom oss, fortsätter Torgeir Silseth.

SAS säkrar likvida medel

Näringsliv SAS säkrar 700 miljoner dollar från riskkapitalfonder som förvaltas av Apollo Global Management: - Vi är glada att ha säkrat detta finansieringsåtagande från investmentfirman Apollo Global Management efter en omfattande och konkurrensutsatt process, säger styrelseordförande Carsten Dilling.

mp_helsida_april
kso_helsida
defacto_helsida

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

centrum_sommar2022_helsida
helsida_sfs
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
pantamera_out
sfs_out
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
kso-duell_out
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
moderat_outsider