arlandagolf_pan_aug
FC Arlanda är optimistiska inför seriefinalenFoto: Insändarbild

Chino inför seriefinalen: Vi är svårslagna hemma

På söndag är det seriefinal i Division 4. FC Arlanda mot Uppsala-Kurd, båda lagen är obesegrade: - Vi är svårslagna hemma, säger FC Arlandas tränare Freddy "Chino" Gonzales.

FC Arlanda och Uppsala-Kurd har dominerat fotbollen i Upplands i år, båda laget är obesegrade efter 17 matcher och mycket talar för att söndagens seriefinal blir avgörande för vilket av lagen som kliver upp direkt i Division 3, förloraren får kvala mot ett lag från Division 4 på Gotland:
– Vi fortsätter att jobba hårt för varandra och känner oss väldigt starka för tillfället. Vi bytte spelstilen inför denna säsong och efter en lite svajig vårsäsong så har vi verkligen hittat rätt och blir bättre och bättre för varje match, säger tränaren Freddy ”Chino” Gonzales.

”Chino” är ny som A-lagstränare inför den här säsongen efter att ha tränat lagets juniorer förra säsongen. Han är dock ett välkänt namn inom den lokala fotbollen ända sedan i början av 90-talet. Han har även haft ett stort engagemang i FC Arlanda de senaste tio åren.

”Chino” säger till märsta.nu att FC Arlanda just nu känner sig oslagbara, något som Uppsala-Kurd ska få ”erfara”:
– Vi har ganska bra koll på motståndet och har respekt för deras spel och resultat.
Dock så vet vi precis hur vi vill spela och vårt mål är att trycka ner dem i banan och tvinga dem till ett spel de inte gillar.
Fördelen för oss är vårt aggressiva spel med återerövring högt upp i banan som ger oss flera anfall. Ett spel vi lärt oss väldigt bra. Dessutom är vi svårslagna på hemmaplan med våra fans som alltid ger oss det lilla extra lyftet.

sigtunavatten_standard
helgens matcher

Ödesmatch för MIK

Fotboll Nu är det bara enstaka vecka/veckor kvar att spela. Division 4 spelas klart men Märsta i trean har två matcher kvar medan RIK i femman spelar in i oktober.

defacto_helsida
sommar_centrum
arlanda_golf_juli
ica_valsta_choklad
happyhomes_2019
allsvenskan

Karlsson: Vi kan vara topp fyra

Handboll På lördagen startar Allsvenskan för Skånela med bortamatch mot Kungälv: - Har vi alla friska kan vi vara topp fyra, säger tränare Jimmy Karlsson.

Helgens matcher: Arlanda går för avancemang

Fotboll FC Arlanda kan i praktiken säkra avancemang om man besegrar Håbo samtidigt som Uppsala-Kurd tappar poäng i helgen. Märsta IK har en viktig jumbofinal mot Brottby och i sjuan är det ett getingbo som Märsta Syrianska nu leder med en poäng före Arlanda2.

Mountainbikeklubb får banmärkning nedriven

Cykel Sigtuna Mountainbike märker upp banor i skogarna sedan man fått tillstånd av markägarna, men någon plockar ner märkningen: - Det är någon som leker skogspolis, säger Björn Ertzgaard, en av medlemmarna i föreningen.

Lina vann DM

Ridning Lina Jacobsson från Sigtunabygdens Ryttarförening vann DM för juniorer i Uppland.

nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
defacto_outsider