arlandagolf_pan_aug
Chelsea med mamma MadelaineFoto: Privat

Chelseas rätt till skolskjuts överklagas

Kommunen har nekat Chelsea skolskjuts till Snäckbacken i Sollentuna som är anpassad för döva/hörselskadade barn, nu överklagar mamma Madelaine Lyngbrant beslutet.

marstakalaset_artikel

Anledningen till avslaget är att kommunen anser att Chelsea kan få sina behov tillgodosedda i förskola i Märsta. Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) skriver i mail till märsta.nu att det fungerat/fungerar med hjälp av anpassningar och stöd.
– Utifrån den informationen som jag fått av kommunen så arbetar man för att döva och hörselskadade barn har möjlighet att få sina behov tillgodosedda enligt lagen, uppger Bergqvist.

Men Madelaine är av motsatt åsikt då Chelsea är ett litet barn och inte själv kan ta ur sina hörselimplantat (sk CI-implantat). Chelsea kan ha det tufft med för höga ljud och mycket stök. I sin överklagan uppger Madelaine att för att Chelsea ska utvecklas naturligt är det rimligt att hon får i en skola där hon kan kommunicera med andra barn och vuxna på det språk som hon ytan hinder oavsett CI kan behärska.
– En talspråklig omgivning betyder att hon delar av dagen inte får delaktighet och likvärdiga förutsättningar som andra barn, menar Madelaine.

Kommunen delar inte heller Madelaines uppfattning om att Chelsea behöver gå på Snäckbacken. Hon har förvisso en plats på Snäckbacken men kommunen drog in skolskjutsen på grund av att man anser sig kunna erbjuda likvärdig omsorg i Märsta. Men då Madelaine är ensamstående med två barn och börjar tidiga mornar så blir det svårt att sy ihop pusslet kring lämning och hämtning av Chelsea. Madelaine hävdar att beslutet att avslå resor till och från förskolan strider mot svensk lag.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

marstakalas_helsida

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

kontor_thaifong

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

ica_valsta_choklad
miljopris_helsida

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

sommar
sommar_centrum

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

colorama_april2
defacto_outsider
sportfiske_sommar
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
miljopris_outsider
nrh
connys