panorama
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Smittskyddsläkaren: Det är en ljusglimt

Antalet smittade av covid-19 har gått ner mycket den senaste veckan och smittskyddsläkare Per Follin kallar det för en ljusglimt.

märsta.nu rapporterade på torsdagen om att antalet som smittads av covid-19 i kommunen nu är på den lägsta nivån någonsin under coronapandemin. Detta trots att fler provats.
– I början av sommaren vågade vi inte hoppas på att behovet skulle gå ner så mycket som det har gjort. Det här är en ljusglimt och alla som följt rekommendationerna har bidragit till att vi kommit hit. Vi ska samtidigt komma ihåg att det är många som är hårt påverkade av pandemin. Jag tänker till exempel på alla de som förlorat en nära anhörig och de som måste vara mer isolerade än de skulle vilja. Vi måste fortsätta kämpa med att hålla avstånd för att minska smittan och de konsekvenser den får, säger Per Follin, smittskyddsläkare för Region Stockholm.

68 personer intensivvårdas på akutsjukhus eller geriatrisktsjukhus för covid-19. Endast 17 av dessa intensivvårdas. Som mest under pandemin var det 1100 personer samtidigt som fick intensivvård i regionen. 5800 personer har skrivits ut från sjukhus till hemmet eller annan vård under pandemin.

boisigtuna
festspec_host2020_helsida
helsida
corner_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

swedol_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
festspec_host2020_outsider
ridskola_2020_outsider
corner_outsider