defacto_pan2020
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Smittskyddsläkaren: Det är en ljusglimt

Antalet smittade av covid-19 har gått ner mycket den senaste veckan och smittskyddsläkare Per Follin kallar det för en ljusglimt.

fraga_liberalerna

märsta.nu rapporterade på torsdagen om att antalet som smittads av covid-19 i kommunen nu är på den lägsta nivån någonsin under coronapandemin. Detta trots att fler provats.
– I början av sommaren vågade vi inte hoppas på att behovet skulle gå ner så mycket som det har gjort. Det här är en ljusglimt och alla som följt rekommendationerna har bidragit till att vi kommit hit. Vi ska samtidigt komma ihåg att det är många som är hårt påverkade av pandemin. Jag tänker till exempel på alla de som förlorat en nära anhörig och de som måste vara mer isolerade än de skulle vilja. Vi måste fortsätta kämpa med att hålla avstånd för att minska smittan och de konsekvenser den får, säger Per Follin, smittskyddsläkare för Region Stockholm.

68 personer intensivvårdas på akutsjukhus eller geriatrisktsjukhus för covid-19. Endast 17 av dessa intensivvårdas. Som mest under pandemin var det 1100 personer samtidigt som fick intensivvård i regionen. 5800 personer har skrivits ut från sjukhus till hemmet eller annan vård under pandemin.

speedy_vinter_helsida
manskold_helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

helsida
kkdk_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
meko_helsida
defacto_helsida
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
manskold_outsider
kkdk_outsider
outsider
budget_outsider
swedol_outsider
nrh