defacto_skor
Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, invigningstalade. Foto: Insändarbild
Skyltar hälsar alla välkomna till matsalen på skolans alla språkFoto: Sigtuna kommun
Rektorn Carola Sjödin delade ut äpplen.Foto: Sigtuna kommun

Centralskolan invigdes

Centralskolans nya byggnad invigdes på onsdagen: - I den här skolan finns det plats för alla och alla är lika mycket värda, säger Ann Jansson, rektor för grundsärskolan.

banner_artikel

Centralskolans nya byggnad invigdes efter en tids bygge i Märsta under onsdagen. Det blev tal, sång och guidad visning samt äppelkaka eftersom äpple är Centralskolans symbol.

Många ville vara med och fira invigningen och det var knökfullt i matsalen. Centralskolan är en F-6-skola där 300 elever började i höstas. Sammanlagt pratas 48 språk på skolan, utöver svenska även italienska, spanska, somaliska och persiska. På väggarna i matsalen hälsas man välkommen på alla språken. I samband med invigningen sjöng eleverna även Centralskolans sång.

”Läs för barnen”
Några av eleverna hade även förberett sig för att ge en guidad tur, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist hade redan fått en förhandsvisning och hon är nöjd med kommunens nya skola:
– Läsrummen är såklart mina favoritrum. Det finns ett på varje våningsplan, sa hon.

Bergqvist ville även hälsa till alla vuxna som deltog i invigningen att läsa mycket för barnen eftersom det ska vara en skolframgång:
– All forskning visar på att de elever som har vuxna som läser för dem hemma, lyckas ännu bättre med skolan. Så läs, läs, läs!

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

dackia_2018

Var sparsam med vattnet

Nyheter Vattenverken får nu jobba för högtryck för att leverera rent vatten i vörmeböljan. Sigtuna kommun uppmanar invånare att använda vattnet sparsamt.

premiar_sportfiske
vuxenutbildning2
clasohlson_robot
nationaldag_sigtunakommun
valet2018

uppdaterad (SD)-kritik mot att tillstånd i valrörelsen inte skickats in

Politik De största partierna Socialdemokraterna och Moderaterna har inte lyckats komma överens om förutsättningarna för valrörelsen och ingen tillståndsansökan har skickats in till polisen enligt Sverigedemokraterna: - Man har inte skött det alls. Ansökningarna har nu försenats beroende på de etablerade maktpartiernas totala misslyckande i ärendet, uppger Nils Persson, vice ordförande i Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

outsider_moderat
objekt2
val2018
veterankraft_standard
barnnplattan
standard_start
oppning_sportfiske2
standard_ridskola
objekt3
nfc_vinter
vuxentutbildning
Norra Redovisningshuset
connys
objekt4
sigtunavatten_standard
outsider_defacto