centrum_sportlov
Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, invigningstalade. Foto: Insändarbild
Skyltar hälsar alla välkomna till matsalen på skolans alla språkFoto: Sigtuna kommun
Rektorn Carola Sjödin delade ut äpplen.Foto: Sigtuna kommun

Centralskolan invigdes

Centralskolans nya byggnad invigdes på onsdagen: - I den här skolan finns det plats för alla och alla är lika mycket värda, säger Ann Jansson, rektor för grundsärskolan.

centrum_sportlov

Centralskolans nya byggnad invigdes efter en tids bygge i Märsta under onsdagen. Det blev tal, sång och guidad visning samt äppelkaka eftersom äpple är Centralskolans symbol.

Många ville vara med och fira invigningen och det var knökfullt i matsalen. Centralskolan är en F-6-skola där 300 elever började i höstas. Sammanlagt pratas 48 språk på skolan, utöver svenska även italienska, spanska, somaliska och persiska. På väggarna i matsalen hälsas man välkommen på alla språken. I samband med invigningen sjöng eleverna även Centralskolans sång.

”Läs för barnen”
Några av eleverna hade även förberett sig för att ge en guidad tur, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist hade redan fått en förhandsvisning och hon är nöjd med kommunens nya skola:
– Läsrummen är såklart mina favoritrum. Det finns ett på varje våningsplan, sa hon.

Bergqvist ville även hälsa till alla vuxna som deltog i invigningen att läsa mycket för barnen eftersom det ska vara en skolframgång:
– All forskning visar på att de elever som har vuxna som läser för dem hemma, lyckas ännu bättre med skolan. Så läs, läs, läs!

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

Vuxna ger sig ut i Valstakvällen

Nyheter Sedan någon vecka tillbaka har flera vuxna bestämt sig för att göra skillnad i Valsta, nu har initiativet Vi hjälps åt för Valstas ungdomar startats.

forskontor
EXTRA

Duo döms för brutalt rån

Nyheter Två män döms för ett brutalt rån i en villa öster om Märsta i höstas. Männen slog ner sitt offer och tvingade honom att föra över 42 000 kronor via sitt bankkonto.

Fler går från bidrag till jobb

Nyheter Sigtuna kommun meddelar att arbetet med att få personer med försörjningsstöd i egen försörjning ger effekt och i år är det "bara" 294 hushåll med försörjningsstöd: - Det är roligt att se att hårt arbete ger resultat. Att fler kommer i egen försörjning bidrar till att vi kan lägga mer pengar på skola, vård och omsorg, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

sportlov
februari

Polisen höll medborgarmöte i Valsta

Notiser Under onsdagskvällen höll lokalpolisen ett medborgarmöte i Valsta: - Bra dialog med många bra synpunkter om hur vi kan göra Valsta tryggare och säkrare. Mötet var mycket uppskattat både från oss och boende i området, twittrar Emil Andersson, lokalpolisområdeschef i Sollentuna.

sigtuna_bygglov
EXTRA

Landsbygdsbor upprörda över skolsituation: Det är vanstyre

Nyheter Boende på landsbygden utanför Sigtuna är upprörda över att deras barn ska placeras på S:ta Gertruds skola istället för S:t Pers skola där familjerna redan har andra syskon: - Det här drabbar många området hårt men kommunen visar inte särskilt mycket förstående. Enligt skollagen har alla barn rätt till den närmaste skolan men i det här fallet är man inte så petiga, säger Mikael Nybrink, förälder.

Förskolebarn ska lockas till läsning

Nyheter Märsta bibliotek gör en satsning för att fler barn ska läsa böcker: - Med Bokäventyret slår vi ”två flugor i en smäll”. Dels visar vi att böcker kan vara minst lika spännande som exempelvis dataspel och dels uppmuntrar vi till fantasi och kreativitet i samspel mellan barn och vuxna, säger Maria Edin, lärare på Sigtuna Kulturskola.

valet2018

Khalifa kandiderar inte till ny mandatperiod

Politik Hårt kritiserade Ibrahim Khalifa kommer inte att kandidera till kommunfullmäktige i höstens val: - Jag är stolt över att jag fick vara med och utveckla kommunens skolor vilket har gett fler barn en bra start i livet och ledde till att kommunen utsågs till årets skolförbättrare, säger Khalifa i ett pressmeddelande.

Klottrare togs på bar gärning

Blåljus Allmänhet ryckte in och tog en klottrare på bar gärning vid Märsta station under eftermiddagen: - Det var några ungdomsvärdar som tog fast honom och larmade polis, säger Sven Erik-Olsson vid Polisens ledningscentral.

vuxentutbildning
objekt4
standard_ridskola
matcher_skanela
Festspecialisten – Standard
standard
objekt3
objekt2
connys
outsider_defacto
Norra Redovisningshuset
sigtunavatten_standard