banner_moderaterna
Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, invigningstalade. Foto: Insändarbild
Skyltar hälsar alla välkomna till matsalen på skolans alla språkFoto: Sigtuna kommun
Rektorn Carola Sjödin delade ut äpplen.Foto: Sigtuna kommun

Centralskolan invigdes

Centralskolans nya byggnad invigdes på onsdagen: - I den här skolan finns det plats för alla och alla är lika mycket värda, säger Ann Jansson, rektor för grundsärskolan.

banner_moderaterna_artikel

Centralskolans nya byggnad invigdes efter en tids bygge i Märsta under onsdagen. Det blev tal, sång och guidad visning samt äppelkaka eftersom äpple är Centralskolans symbol.

Många ville vara med och fira invigningen och det var knökfullt i matsalen. Centralskolan är en F-6-skola där 300 elever började i höstas. Sammanlagt pratas 48 språk på skolan, utöver svenska även italienska, spanska, somaliska och persiska. På väggarna i matsalen hälsas man välkommen på alla språken. I samband med invigningen sjöng eleverna även Centralskolans sång.

”Läs för barnen”
Några av eleverna hade även förberett sig för att ge en guidad tur, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist hade redan fått en förhandsvisning och hon är nöjd med kommunens nya skola:
– Läsrummen är såklart mina favoritrum. Det finns ett på varje våningsplan, sa hon.

Bergqvist ville även hälsa till alla vuxna som deltog i invigningen att läsa mycket för barnen eftersom det ska vara en skolframgång:
– All forskning visar på att de elever som har vuxna som läser för dem hemma, lyckas ännu bättre med skolan. Så läs, läs, läs!

SigtunaHem ger 16-åringar plats i bostadskön

Bostad SigtunaHem lanserar bostadskö för 16-åringar: - Att göra det lättare för unga vuxna att hitta en väg in på bostadsmarknaden är också ett sätt för oss att bidra till en positiv utveckling, så att Sigtuna kommun kan fortsätta att växa, säger VD Göran Langer.

marstakalaset
EXTRA

Knivrån på Södergatan

Blåljus En person knivrånades strax efter klockan 18 på Södergatan och gärningsmannen försvann mot Sätunaparken: - Ingen är fysiskt skadad, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

gotenehus
happy_homes_juli
EXTRA

Inbrott i butik på Norrbacka

Blåljus Handlaren på Norrbacka hade inbrott vid 23-tiden på onsdagskvällen: - Det är minst fyra personer inblandade, säger Kjell Lindgren vid Polisens ledningscentral.

steningeslottsommar

uppdaterad Försvunnen person hittad

Blåljus En äldre person försvann från Hemskogen under onsdagen men återfanns under torsdag morgon: - Brukaren var omtöcknad men välbehållen, svarade på tilltal och hade ok kroppstemperatur. För säkerhets skull har hon skickats på observation till Danderyds sjukhus, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig på Sigtuna kommun

centerpartiet_helsida_ett
theweek_2018
valet2018

klart: Möts i valduell

Politik Under onsdagsmorgonen blev det klart med att KSO-kandidaterna Olov Holst (M) och Marie Axelsson (S) möts i en livesänd och publik debatt på tisdag.

sap_valet2018
banner_center_helsida_tva

Inbrott i pizzeria

Blåljus Ett inbrott anmäldes under natten i en pizzeria: - Någon sprang iväg bärandes på något, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

valet2018

Kritik mot (S)-utspelet om fördubblade badpriser

Politik Socialdemokraternas förstanamn och oppositionsrådet Marie Axelsson påstår i en valfilm att Moderaterna avser fördubbla priserna på Midgårdsbadet: - Det är ren lögn, dundrar moderaternas Olov Holst.

Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
sd_val2018
sfs_outsider
skanela_standard
objekt4
objekt3