defacto_pan
Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, invigningstalade. Foto: Insändarbild
Skyltar hälsar alla välkomna till matsalen på skolans alla språkFoto: Sigtuna kommun
Rektorn Carola Sjödin delade ut äpplen.Foto: Sigtuna kommun

Centralskolan invigdes

Centralskolans nya byggnad invigdes på onsdagen: - I den här skolan finns det plats för alla och alla är lika mycket värda, säger Ann Jansson, rektor för grundsärskolan.

Centralskolans nya byggnad invigdes efter en tids bygge i Märsta under onsdagen. Det blev tal, sång och guidad visning samt äppelkaka eftersom äpple är Centralskolans symbol.

Många ville vara med och fira invigningen och det var knökfullt i matsalen. Centralskolan är en F-6-skola där 300 elever började i höstas. Sammanlagt pratas 48 språk på skolan, utöver svenska även italienska, spanska, somaliska och persiska. På väggarna i matsalen hälsas man välkommen på alla språken. I samband med invigningen sjöng eleverna även Centralskolans sång.

”Läs för barnen”
Några av eleverna hade även förberett sig för att ge en guidad tur, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist hade redan fått en förhandsvisning och hon är nöjd med kommunens nya skola:
– Läsrummen är såklart mina favoritrum. Det finns ett på varje våningsplan, sa hon.

Bergqvist ville även hälsa till alla vuxna som deltog i invigningen att läsa mycket för barnen eftersom det ska vara en skolframgång:
– All forskning visar på att de elever som har vuxna som läser för dem hemma, lyckas ännu bättre med skolan. Så läs, läs, läs!

centrumbanner
defacto_host2018
EXTRA

Man attackerade bank

Blåljus En man ska ha kastat sten mot Nordeas fönster under förmiddagen: -Vi har signalement men ingen är gripen, säger Mats Eriksson vid Polisens ledningscentral.

Krock i Arlandastad

Blåljus Tre fordon krockade på Bristagatan under förmiddagen: - Alla tre har bärgats och det är klart förbi platsen, sa Mats Eriksson vid Polisen till märsta.nu.

EXTRA

Stökig kväll i Valsta

Blåljus Det var stökigt i Valsta under söndagskvällen. Ordningsvakter fick sin bilruta krossad och en person rånades på sin jacka.

valet2018

(S)-toppen avgår för att ta över Revisorsnämnden

Politik Socialdemokraternas andranamn i höstens val, Steffen Oxenvad, lämnar sitt uppdrag i fullmäktige för att istället ta över som ordförande i revisionen: - Kommunrevisionen är en av kommunens viktigaste demokratiska kontrollinstanser och posten som ordförande är enda ordförandeposten som tillfaller oppositionen, skriver Steffen i mail i märsta.nu

valet2018

Nya kommunledningen på plats

Politik I samband med kommunfullmäktige på torsdagen så valdes en ny kommunstyrelse: - Tillsammans med kommunledningsgänget i Alliansgruppen Lars Björling (SfS), Gill Brodin (C), Pernilla Bergqvist (L), Karsten Bjärbo (KD) och Mats Weibull (M, vice ordförande i kommunstyrelsen) kommer jag i egenskap av kommunstyrelsens ordförande leda arbetet för att göra Sigtuna till en av landets bästa och tryggaste kommuner att bo och verka i, kommenterar Olov Holst (M)

EXTRA

Axelsson hoppar in i Riksdagen

Politik Marie Axelsson som var riksdagskandidat i höstens val har nu fått kallas in för att tjänstgöra som ersättare en tid: - Jag är jätteglad över att få den här chansen, säger Marie till märsta.nu

sigtunavatten_standard
outsider
connys
objekt3
sportfiske_banner
objekt2
sbrf_sep
objekt4
komvuxq3_4
nrh_sigtuna