defacto_pan
Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, invigningstalade. Foto: Insändarbild
Skyltar hälsar alla välkomna till matsalen på skolans alla språkFoto: Sigtuna kommun
Rektorn Carola Sjödin delade ut äpplen.Foto: Sigtuna kommun

Centralskolan invigdes

Centralskolans nya byggnad invigdes på onsdagen: - I den här skolan finns det plats för alla och alla är lika mycket värda, säger Ann Jansson, rektor för grundsärskolan.

sportlov_centrum

Centralskolans nya byggnad invigdes efter en tids bygge i Märsta under onsdagen. Det blev tal, sång och guidad visning samt äppelkaka eftersom äpple är Centralskolans symbol.

Många ville vara med och fira invigningen och det var knökfullt i matsalen. Centralskolan är en F-6-skola där 300 elever började i höstas. Sammanlagt pratas 48 språk på skolan, utöver svenska även italienska, spanska, somaliska och persiska. På väggarna i matsalen hälsas man välkommen på alla språken. I samband med invigningen sjöng eleverna även Centralskolans sång.

”Läs för barnen”
Några av eleverna hade även förberett sig för att ge en guidad tur, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist hade redan fått en förhandsvisning och hon är nöjd med kommunens nya skola:
– Läsrummen är såklart mina favoritrum. Det finns ett på varje våningsplan, sa hon.

Bergqvist ville även hälsa till alla vuxna som deltog i invigningen att läsa mycket för barnen eftersom det ska vara en skolframgång:
– All forskning visar på att de elever som har vuxna som läser för dem hemma, lyckas ännu bättre med skolan. Så läs, läs, läs!

sangensemble
connys
EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

sportlov2019
korpen_jan-feb

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

happyhomes_2019
banner_trerosor
arlandagolf
icavalsta_semlor

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

sigtunavatten_standard
extravaganza_outsider
nrh
ridskola2019_outsider