moderaterna_panorama
Carina Hult med ungdomscoacherna Simon Karlsson Bergman och Pontus LundquistFoto: Insändarbild

Carina tillbaka med föreläsning för ungdomar

Carina Hult var tillbaka i kommunen med sitt Trivas-projekt som hölls för årskurs 7-9 på Steningehöjdens skola.

Carina Hult som numera bor i Dalarna lämnade Märsta för några år sedan. Hon driver Trivas som är en föreläsning för barn och ungdom för att stärka dem i självledarskap genom trygghet, respekt, inflytande, värderingar, ansvar och självkänsla. Under fredagen var hon på Steningehöjdens skola dit hon var inbjuden.

Ungdomscoacherna Simon Karlsson Bergman och Pontus Lundquist föreläste om sina erfarenheter genom livet av utanförskap, psykisk ohälsa och mobbning samt hur de hittade vägar att känna innanförskap och välmående. Carina tog också micken och pratade om erfarenheter från sitt arbete som behandlare för ungas stöd i missbruk.

defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

connys_helsida
liber_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

2020_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh
moderat_outsider