moderaterna_juni

Café med mössproblem har vidtagit åtgärder

Fallet med mössen på ett café i Sigtuna är just nu i praktiken avslutat då caféet har vidtagit tillräckliga åtgärder för att undgå vita: - Vi kommer att följa upp detta men just nu är det viktigaste gjort, säger Tobias Johansson, enhetschef för livsmedelsenheten i Sigtuna kommun.

I samband med inspektioner på ett café i Sigtuna så upptäcktes musspilling på ett café och man hade även upptäckt att möss gnagt på mandelmassablock. Kommunen ålade det aktuella caféet åtgärder att vidta, trots en uppföljande inspektion hade man inte vidtagit tillräckliga åtgärder och kommunen utfärdade då ett föreläggande om vite.

Kommer göra återbesök
Cafét har nu vidtagit tillräckliga åtgärder för att inte hotas av vite. Byggnaden är säkrad så att möss inte längre ska kunna komma in. Kommunen kommer dock att följa upp ärendet noga och det finns fler långsiktiga saker som verksamheten kan göra, enligt Tobias Johansson, chef för livsmedelsenheten på Sigtuna kommun.
– Det kan finnas andra saker man kan göra för att möss inte ska trivas i omgivningen, men den saken är inte föremål för föreläggande med vite. Vi ska åka dit och se över att inga nya problem kommer fram och se att det inte finns spilling, säger Tobias Johansson.

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

sap_valet2018
sportfiskebanner2
EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

vuxenutbildning2
februari
varen2018

Barnrum för 9-12-åringar på bibliotek

Ung & Student Ett rum för 9-12-åringar har invigts på Märsta bibliotek: - Hela idén till rummet är från barnen själva och de har också varit delaktiga i att skapa det, säger barnbibliotekarien Hedda Svenblad.

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

standard_ridskola
Norra Redovisningshuset
objekt3
val2018
connys
outsider_defacto
vuxentutbildning
sap_outsider
forskontor
nfc_vinter
objekt2
sigtunavatten_standard
objekt4
outsider_moderat
veterankraft_standard