februari

Café med mössproblem har vidtagit åtgärder

Fallet med mössen på ett café i Sigtuna är just nu i praktiken avslutat då caféet har vidtagit tillräckliga åtgärder för att undgå vita: - Vi kommer att följa upp detta men just nu är det viktigaste gjort, säger Tobias Johansson, enhetschef för livsmedelsenheten i Sigtuna kommun.

I samband med inspektioner på ett café i Sigtuna så upptäcktes musspilling på ett café och man hade även upptäckt att möss gnagt på mandelmassablock. Kommunen ålade det aktuella caféet åtgärder att vidta, trots en uppföljande inspektion hade man inte vidtagit tillräckliga åtgärder och kommunen utfärdade då ett föreläggande om vite.

Kommer göra återbesök
Cafét har nu vidtagit tillräckliga åtgärder för att inte hotas av vite. Byggnaden är säkrad så att möss inte längre ska kunna komma in. Kommunen kommer dock att följa upp ärendet noga och det finns fler långsiktiga saker som verksamheten kan göra, enligt Tobias Johansson, chef för livsmedelsenheten på Sigtuna kommun.
– Det kan finnas andra saker man kan göra för att möss inte ska trivas i omgivningen, men den saken är inte föremål för föreläggande med vite. Vi ska åka dit och se över att inga nya problem kommer fram och se att det inte finns spilling, säger Tobias Johansson.

pedagog2018

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

sigtuna_bygglov
aretsforetag

Bostadsaffären ger bidrag till välgörenhet

Bostad I samband med att Fastighetsbyrån säljer bostäder så erbjuds säljaren att skänka ett bidrag till en välgörenhetsorganisation: - Det känns roligt att kunna bidra och samtidigt låta säljaren själv välja var de vill att vi skänker vår gåva, säger Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta/Rosersberg.

forskontor

Minister kommer till Märsta

Politik Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke (MP) kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag för att presentera sin kulturproposition: - Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, säger Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

foretagarlunch
EXTRA

Man hittad död i bostadsområde

Blåljus Efter att en man hittats avliden i Märsta finns polis på plats: - Det är en person som fallit från en balkong långt upp i ett hus. Det är vad vi kan säga just nu, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningcentral.

Svag uppgång på bostadsmarknaden

Bostad Bostadspriserna visar en uppgång i kommunen och länet även om tremånadersperioden pekar ner: - Det är troligtvis effekten av amorteringskravet, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, till SVT Stockholm

Avmontering av skipstop påbörjad – Andersson: Jobbar för fler avgångar

Nyheter Skipstop kommer att skippas på tre avgångar under morgnarna för att stanna i Rotebro och Ulriksdal, hur det blir 2019 är dock skrivet i stjärnorna: - Jag jobbar för att vi ska utöka trafiken till och från Märsta, säger Bosse Andersson (C), landstingsledamot och ersättare i Trafiknämnden.

Trafikkontroller hela veckan

Nyheter Denna vecka har Polisen en nationell satsning på trafikkontroller med fokus på nykterhet: - Alltför många av de olyckor där någon dör eller skadas svårt i trafiken är alkohol- eller drogrelaterade. Med alkohol eller andra droger i kroppen är du en livsfarlig bilförare, både för dig själv och för andra, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg vid polisen.

outsider_defacto
sigtunavatten_standard
standard_start
standard_ridskola
standard
sangensemble
veterankraft_standard
Festspecialisten – Standard
objekt3
Norra Redovisningshuset
matcher_skanela
vuxentutbildning
objekt2
objekt4
nfc_vinter