defacto_pan

Café med mössproblem har vidtagit åtgärder

Fallet med mössen på ett café i Sigtuna är just nu i praktiken avslutat då caféet har vidtagit tillräckliga åtgärder för att undgå vita: - Vi kommer att följa upp detta men just nu är det viktigaste gjort, säger Tobias Johansson, enhetschef för livsmedelsenheten i Sigtuna kommun.

I samband med inspektioner på ett café i Sigtuna så upptäcktes musspilling på ett café och man hade även upptäckt att möss gnagt på mandelmassablock. Kommunen ålade det aktuella caféet åtgärder att vidta, trots en uppföljande inspektion hade man inte vidtagit tillräckliga åtgärder och kommunen utfärdade då ett föreläggande om vite.

Kommer göra återbesök
Cafét har nu vidtagit tillräckliga åtgärder för att inte hotas av vite. Byggnaden är säkrad så att möss inte längre ska kunna komma in. Kommunen kommer dock att följa upp ärendet noga och det finns fler långsiktiga saker som verksamheten kan göra, enligt Tobias Johansson, chef för livsmedelsenheten på Sigtuna kommun.
– Det kan finnas andra saker man kan göra för att möss inte ska trivas i omgivningen, men den saken är inte föremål för föreläggande med vite. Vi ska åka dit och se över att inga nya problem kommer fram och se att det inte finns spilling, säger Tobias Johansson.

lager_bilnet
EXTRA

Uppdaterad Ingen brand på krog

Blåljus Brandkår larmades till en krog i Sigtuna där det skulle ha brunnit inne i byggnaden: -Det var ingen brand, uppger Storstockholms räddningscentral.

fme_jul
happy_homes_juli
julbanner2
defacto_host2018
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

icavalsta_julbanner
sportfiskebanner2
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

sigtuna_funkis
vanster_jul
outsider
connys
objekt4
komvuxq3_4
sigtunavatten_standard
objekt2
funkis_2
colorama_vinter
objekt3
nrh_lania