moderaterna_tack

Café med mössproblem har vidtagit åtgärder

Fallet med mössen på ett café i Sigtuna är just nu i praktiken avslutat då caféet har vidtagit tillräckliga åtgärder för att undgå vita: - Vi kommer att följa upp detta men just nu är det viktigaste gjort, säger Tobias Johansson, enhetschef för livsmedelsenheten i Sigtuna kommun.

I samband med inspektioner på ett café i Sigtuna så upptäcktes musspilling på ett café och man hade även upptäckt att möss gnagt på mandelmassablock. Kommunen ålade det aktuella caféet åtgärder att vidta, trots en uppföljande inspektion hade man inte vidtagit tillräckliga åtgärder och kommunen utfärdade då ett föreläggande om vite.

Kommer göra återbesök
Cafét har nu vidtagit tillräckliga åtgärder för att inte hotas av vite. Byggnaden är säkrad så att möss inte längre ska kunna komma in. Kommunen kommer dock att följa upp ärendet noga och det finns fler långsiktiga saker som verksamheten kan göra, enligt Tobias Johansson, chef för livsmedelsenheten på Sigtuna kommun.
– Det kan finnas andra saker man kan göra för att möss inte ska trivas i omgivningen, men den saken är inte föremål för föreläggande med vite. Vi ska åka dit och se över att inga nya problem kommer fram och se att det inte finns spilling, säger Tobias Johansson.

happy_homes_juli
hostfest_centrum
defacto_host2018
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

defacto_banner_sep

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

outsider
objekt4
komvuxq3_4
sbrf_sep
sigtunavatten_standard
objekt3
connys
sportfiske_banner
nfc_vinter
objekt2
skanela_matcher18-19
Norra Redovisningshuset