moderaterna_juni

Café med möss hotas av vite

Caféet i kommunen som hade problem med möss bland annat ha fortsatta problem men samtidigt får man ha öppet: - Skulle det finnas en betydande risk för att människor skulle bli sjuka hade verksamheten fått stänga. Vi har inte bedömt att så är fallet, säger Tobias Johansson, enhetschef för livsmedelsenheten vid Miljö- och hälsoskyddskontoret.

märsta.nu rapporterade i helgen om ett café i kommunen som hade problem med möss, mössen hade bland annat lämnat spillning bland livsmedel i bageriets torrförråd och gnagt på mandelmassablock. Kommunen skulle följa upp ärendet vid en inspektion 1:a februari och ha så gjort. Dock kvarstår några av bristerna enligt protokollet från hälsoinspektören.

Förvarade livsmedel utan skydd
Några avvikelser gällande säker hantering, lagring och transport, skadedjur samt rengöring och desinfektion kvarstår även efter den nya inspektionen och nu kommer kommunen att fortsätta utreda ärendet. Dock bedömer man inte att det finns fara för att gäster blir sjuka, i så fall hade man stängt igen det är beskedet från Tobias Johansson, enhetschef för livsmedelsenheten vid Miljö- och hälsoskyddskontoret. Caféet förvarar bland annat mjöl och gryn i torrförråd utan skydd och livsmedel förvaras utan skydd i bageridelen. Man hade startat att täta hål där möss tar sig in men det var inte tillräckligt än så länge, verksamheten brister fort
– Det är två delar, en lokal för servering och en annan del i bageriet, det är i bageriet som vi har hittat spåren. Verksamheten har sett till att man förvarar torrvaror i hårda plastkärl eller lådor och man har också satt ut fällor, säger Tobias Johansson.

Inga anmälningar om magsjuka
Det finns inga anmälningar till Miljö- och hälsoskyddsenheten om att något ätit på platsen och därefter blivit sjuk. Tobias Johansson ser ingen stor risk i att musspilling ska hamna i maten:
– Finns det risk för att människor blir sjuka eller att maten är otjänlig då får de stänga, det händer några gånger per år att en verksamhet får stänga.

Hotas av vite
Sigtuna kommun har nu utfärdat ett vite på maximalt 15000 kronor som verksamheten får betala om man inte åtgärdar sina brister inom utsatt tid. Kommunen kommer att följa upp ärendet noga och man förväntar sig att en extern skadedjursexpert anlitas för att komma tillrätta med problemen med möss.

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

vuxenutbildning2
sap_valet2018
EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

februari
brf_englamarken
varen2018

Barnrum för 9-12-åringar på bibliotek

Ung & Student Ett rum för 9-12-åringar har invigts på Märsta bibliotek: - Hela idén till rummet är från barnen själva och de har också varit delaktiga i att skapa det, säger barnbibliotekarien Hedda Svenblad.

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

nfc_vinter
objekt2
outsider_moderat
objekt3
vuxentutbildning
Norra Redovisningshuset
objekt4
connys
forskontor
standard_ridskola
outsider_defacto
val2018
veterankraft_standard
sap_outsider
sigtunavatten_standard