moderaterna_tack

Café med möss hotas av vite

Caféet i kommunen som hade problem med möss bland annat ha fortsatta problem men samtidigt får man ha öppet: - Skulle det finnas en betydande risk för att människor skulle bli sjuka hade verksamheten fått stänga. Vi har inte bedömt att så är fallet, säger Tobias Johansson, enhetschef för livsmedelsenheten vid Miljö- och hälsoskyddskontoret.

märsta.nu rapporterade i helgen om ett café i kommunen som hade problem med möss, mössen hade bland annat lämnat spillning bland livsmedel i bageriets torrförråd och gnagt på mandelmassablock. Kommunen skulle följa upp ärendet vid en inspektion 1:a februari och ha så gjort. Dock kvarstår några av bristerna enligt protokollet från hälsoinspektören.

Förvarade livsmedel utan skydd
Några avvikelser gällande säker hantering, lagring och transport, skadedjur samt rengöring och desinfektion kvarstår även efter den nya inspektionen och nu kommer kommunen att fortsätta utreda ärendet. Dock bedömer man inte att det finns fara för att gäster blir sjuka, i så fall hade man stängt igen det är beskedet från Tobias Johansson, enhetschef för livsmedelsenheten vid Miljö- och hälsoskyddskontoret. Caféet förvarar bland annat mjöl och gryn i torrförråd utan skydd och livsmedel förvaras utan skydd i bageridelen. Man hade startat att täta hål där möss tar sig in men det var inte tillräckligt än så länge, verksamheten brister fort
– Det är två delar, en lokal för servering och en annan del i bageriet, det är i bageriet som vi har hittat spåren. Verksamheten har sett till att man förvarar torrvaror i hårda plastkärl eller lådor och man har också satt ut fällor, säger Tobias Johansson.

Inga anmälningar om magsjuka
Det finns inga anmälningar till Miljö- och hälsoskyddsenheten om att något ätit på platsen och därefter blivit sjuk. Tobias Johansson ser ingen stor risk i att musspilling ska hamna i maten:
– Finns det risk för att människor blir sjuka eller att maten är otjänlig då får de stänga, det händer några gånger per år att en verksamhet får stänga.

Hotas av vite
Sigtuna kommun har nu utfärdat ett vite på maximalt 15000 kronor som verksamheten får betala om man inte åtgärdar sina brister inom utsatt tid. Kommunen kommer att följa upp ärendet noga och man förväntar sig att en extern skadedjursexpert anlitas för att komma tillrätta med problemen med möss.

defacto_host2018
hostfest_centrum
happy_homes_juli
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

defacto_banner_sep

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

skanela_matcher18-19
komvuxq3_4
nfc_vinter
objekt3
sportfiske_banner
Norra Redovisningshuset
sigtunavatten_standard
outsider
objekt4
connys
objekt2
sbrf_sep