centrum_ettar

Café med möss hotas av vite

Caféet i kommunen som hade problem med möss bland annat ha fortsatta problem men samtidigt får man ha öppet: - Skulle det finnas en betydande risk för att människor skulle bli sjuka hade verksamheten fått stänga. Vi har inte bedömt att så är fallet, säger Tobias Johansson, enhetschef för livsmedelsenheten vid Miljö- och hälsoskyddskontoret.

märsta.nu rapporterade i helgen om ett café i kommunen som hade problem med möss, mössen hade bland annat lämnat spillning bland livsmedel i bageriets torrförråd och gnagt på mandelmassablock. Kommunen skulle följa upp ärendet vid en inspektion 1:a februari och ha så gjort. Dock kvarstår några av bristerna enligt protokollet från hälsoinspektören.

Förvarade livsmedel utan skydd
Några avvikelser gällande säker hantering, lagring och transport, skadedjur samt rengöring och desinfektion kvarstår även efter den nya inspektionen och nu kommer kommunen att fortsätta utreda ärendet. Dock bedömer man inte att det finns fara för att gäster blir sjuka, i så fall hade man stängt igen det är beskedet från Tobias Johansson, enhetschef för livsmedelsenheten vid Miljö- och hälsoskyddskontoret. Caféet förvarar bland annat mjöl och gryn i torrförråd utan skydd och livsmedel förvaras utan skydd i bageridelen. Man hade startat att täta hål där möss tar sig in men det var inte tillräckligt än så länge, verksamheten brister fort
– Det är två delar, en lokal för servering och en annan del i bageriet, det är i bageriet som vi har hittat spåren. Verksamheten har sett till att man förvarar torrvaror i hårda plastkärl eller lådor och man har också satt ut fällor, säger Tobias Johansson.

Inga anmälningar om magsjuka
Det finns inga anmälningar till Miljö- och hälsoskyddsenheten om att något ätit på platsen och därefter blivit sjuk. Tobias Johansson ser ingen stor risk i att musspilling ska hamna i maten:
– Finns det risk för att människor blir sjuka eller att maten är otjänlig då får de stänga, det händer några gånger per år att en verksamhet får stänga.

Hotas av vite
Sigtuna kommun har nu utfärdat ett vite på maximalt 15000 kronor som verksamheten får betala om man inte åtgärdar sina brister inom utsatt tid. Kommunen kommer att följa upp ärendet noga och man förväntar sig att en extern skadedjursexpert anlitas för att komma tillrätta med problemen med möss.

februari

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

forskontor
pedagog2018

Bostadsaffären ger bidrag till välgörenhet

Bostad I samband med att Fastighetsbyrån säljer bostäder så erbjuds säljaren att skänka ett bidrag till en välgörenhetsorganisation: - Det känns roligt att kunna bidra och samtidigt låta säljaren själv välja var de vill att vi skänker vår gåva, säger Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta/Rosersberg.

foretagarlunch

Minister kommer till Märsta

Politik Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke (MP) kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag för att presentera sin kulturproposition: - Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, säger Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

aretsforetag
EXTRA

Man hittad död i bostadsområde

Blåljus Efter att en man hittats avliden i Märsta finns polis på plats: - Det är en person som fallit från en balkong långt upp i ett hus. Det är vad vi kan säga just nu, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningcentral.

Svag uppgång på bostadsmarknaden

Bostad Bostadspriserna visar en uppgång i kommunen och länet även om tremånadersperioden pekar ner: - Det är troligtvis effekten av amorteringskravet, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, till SVT Stockholm

Avmontering av skipstop påbörjad – Andersson: Jobbar för fler avgångar

Nyheter Skipstop kommer att skippas på tre avgångar under morgnarna för att stanna i Rotebro och Ulriksdal, hur det blir 2019 är dock skrivet i stjärnorna: - Jag jobbar för att vi ska utöka trafiken till och från Märsta, säger Bosse Andersson (C), landstingsledamot och ersättare i Trafiknämnden.

Trafikkontroller hela veckan

Nyheter Denna vecka har Polisen en nationell satsning på trafikkontroller med fokus på nykterhet: - Alltför många av de olyckor där någon dör eller skadas svårt i trafiken är alkohol- eller drogrelaterade. Med alkohol eller andra droger i kroppen är du en livsfarlig bilförare, både för dig själv och för andra, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg vid polisen.

Festspecialisten – Standard
objekt3
nfc_vinter
Norra Redovisningshuset
veterankraft_standard
sangensemble
sigtunavatten_standard
standard_ridskola
objekt2
standard
standard_start
outsider_defacto
vuxentutbildning
matcher_skanela
objekt4