defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen

Café i Valsta invigdes

Det nya café i Valsta invigdes på lördagen av Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Valsta Centrum har fått sitt efterlängtade café som invigdes på lördagen. Det blev tal av kommunstyrelsens ordförande Olov Holst och samtidigt höll Valsta/Steninge stadsdelsförening julmarknad med aktiviteter för stora och små. Även Lucia kröntes, mer info Lucia kommer senare på söndagen.

Som märsta.nu tidigare rapporterat är det Skyddsvärndet som driver caféet.
– Cafét är mycket efterlängtat och en del av arbetet med att göra Valsta till en plats där alla känner sig välkomna och trygga, skriver Moderaterna på sin facebooksida.

defacto_helsida
connys_helsida

Författare bildar förening

Kulturnyheter Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

happyhomes_50
oppethus_helsida
centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida

Sam och Valentin cyklar jorden runt

Märstafolket Märstaborna Valentin och Sam kommer efter nyår att börja sin resa med att cykla runt jorden (!) - De senaste två åren har vi fyllt på reskassan, köpt utrustning så som cyklar, tält, sovsäckar, cykelväskor osv, berättar duon i mail till märsta.nu

Carolas julshow hyllas

Nöjesnyheter Carolas julshow som hade premiär i helgen hyllas av Aftonbladets krönikör Håkan Steen: - Det blir väldigt mycket jul, och väldigt mycket Carola, skriver han.

Gardell till Kulturum

Nöjesnyheter Jonas Gardell kommer till Kulturum i mars: - Drottningen åker ut i sitt rike för att tala till sitt folk, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande.