moderaterna_sep2020
Fordonsbolaget i i Väsby gör sig redo för flytten till RosersbergFoto: Pressbild

Byggprocessen igång för ett av Stockholms största bilföretag

Fordonsbolaget som etablerar i Rosersberg är igång med byggprocessen: - Vi har precis skickat in en bygglovsansökan och ser verkligen fram emot den nya anläggningen. Jag ser fram emot bolagets expansion i kommunen jag vuxit upp i då vi funnits i Upplands Väsby sen bolagets start 2012, säger VD tillika sigtunabon Kevin Aslan.

fraga_liberalerna

2022 öppnar Fordonsbolaget sin anläggning i Rosersberg, man flyttar från Väsby och får en av Europas modernaste bilanläggningar med tre våningar och 12 000 kvadratmeter.

Bolaget skickade nyligen in sin bygglovsansökan till Stadsbyggnadskontoret. Trots coronakrisen går det bra för företaget som har 30 anställda om omsätter cirka 600 miljoner kronor. De är också ett av landets Superföretag enligt Bisnode.

Ett av företagets styrkor är digitaliseringen av bilhandeln, man kan köpa bil på distans och få den hemlevererad. Efter en provkörning kan man sen välja att behålla bilen eller lämna tillbaka. Det ska vara lika enkelt att beställa hem en bil som ett par skor online enligt VD Kevin Aslan som bor i Sigtuna sedan några år tillbaka.

kristina_helsida
connys_helsida

Krögaren: Vi tappade hundra luncher över helgen

Näringsliv Bistro & Café Valvet på Stora gatan vittnar om hur de senaste coronarestriktionerna slår hårt mot deras bransch och verksamhet: - Vi gick från 120 luncher till 8-9 över helgen, säger ägaren Abraham Gumussoy till märsta.nu

defacto_helsida
2020_helsida
coronakrisen

Inleder samarbete för säkra möten

Näringsliv För att öka avstånd i samband med evenemang inleder Scandinavian XPO och Training Partner ett samarbete: - Med allt det Training Partner erbjuder, samt närheten till den internationella kommunikations-hubben Arlanda, kommer vår nyöppnade mötes- och evenemangsarena att ha en stark position som en självklar plats för alla typer av möten, säger Staffan Littmarck, VD på Scandinavian XPO.

julen_helsida
speedy_vinter_helsida

Lidl öppnade i Sigtuna

Näringsliv Lidl öppnade upp sin butik i Sigtuna under torsdagen: - Att öppna vår 200:e butik i Sveriges mest hållbara stadsdel känns nästan för bra för att vara sant, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl Sverige

centrum_helsida2020

ABS Wheels ett av superföretagen

Näringsliv ABS Wheels har utsetts till ett av Sveriges superföretag för bland annat in starka tillväxt: - Att få vara med på den exklusiva listan visar att vi gör rätt i motorbranschen som satsar på miljö, stabilitet och långsiktighet i affären, säger VD Andie Lahdo.

happyhomes_sommar2020
meko_helsida

WE invigdes i Stadsängarna

Näringsliv På lördagen invigde WE Träning & Hälsa sin andra anläggning i Sigtuna stad: - Vi hade velat öppna med folk överallt, happenings och köer till alla våra erbjudanden, men tiderna gjorde att vi fick tänka om, säger Niklas Wikegård, en av ägarna och grundare till WE.

manskold_helsida

Två konkurser i kommunen

Ekonomi Antalet konkurser i länet uppgick till drygt 170 stycken för oktober vilket är färre än samma tidpunkt förra året.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

budget_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
julen_outsider
kristina_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
manskold_outsider