centrum_jul_panorama
Foto: märsta.nu

Byggnadsarbete i Märsta Centrum efter att plattor lossnat

Efter att plattor lossnat från en fasad i Märsta Centrum så byts alla plattor ut uppger Sveriges Radio.

centrum_jul_artikel

En-två plattor lossnade i början av juni från en nyrenoverad fastighet i Märsta Centrum, plattan landade på ett skärmtak och träffade inte någon. Men med anledning av det har FastPartner krävt att den som byggde fastigheten ska åtgärda ett byte av fasad, alla plattor ska plockas ner och det blir annan typ av fasad, rapporterar Radio Stockholm.
– Det sitter kakelplattor på fasaden och en sådan lossade. Och då har vi tillsammans med entreprenören valt att egentligen knacka ner alla plattor som sitter på fasaden. Och ersätta med en ny fasad, säger Patrik Arnqvist, regionchef på FastPartner till Radio Stockholm.

Eftersom det är ett nybyggt hus räknas det till konstruktionsfel på byggnaden, arbetet pågår för fullt varav alla byggställningar centrumet. Det är inte känt när arbetet ska vara klart.

colorama_jul
greeknighthelsida
trainingpartner_jobb_helsida

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

centrum_jul_helsida

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

defacto_jul
fme_oktober
julbord_helsida
happyhomes_2019
ica_oktober

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

connys
nrh
tp_outsider
julbord
greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider