defacto_pan2020
Dieter Sand, VD Arlandastad Holding, är initiativtagare till samarbetet med ByggmaxFoto: Pressbild

Byggmax ger varslade nya jobb

Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

centrum_artikel

Arlandastad Holding har tagit initiativ till ett branschöverskridande samarbete tillsammans med Byggmax för att hjälpa varslade personer i närområdet till arbete. Bakgrunden är att varslen varit omfattande i kommunen på grund av nedgången för Arlanda och att hotellnäringen står still. Arlandastad Holding agerar förmedlare mellan Byggmax och de olika företagarna i området och förhoppningsvis ska det resultera i flera tillfälliga anställningar hos Byggmax.
– Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb. Ett sätt att göra det på är att agera som förmedlare mellan arbetssökande i Arlandastaden och Byggmax. Vi hoppas att det skall hjälpa dem in i nytt arbete, säger Dieter Sand, vd Arlandastad Holding.

Ökad efterfrågan hos Byggmax
Byggmax ser ett ökat behov av arbetskraft i sina butiker i norra Stockholm:
– Vi ser att Covid-19 har påverkat många företag där man tvingats permittera eller varsla sin personal. Med tanke på högsäsongen av byggprojekt och den ökade tid vi spenderar i våra hem så har förfrågan på byggmaterial ökat. I samband med de många varslade inom hotellnäringen vill vi göra vad vi kan för arbetssökande genom att skapa möjligheter till anställning, säger samarbetspartner Pethra Fölstad, HR Ansvarig Byggmax.

centrum_helsida2020
connys_helsida
2020_helsida
sigtunahem_sokbostad
helsida_sommarlov
brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
studeravidare_helsida
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out
outsider_sommarlov
brobygget_midgard_outsider
nrh
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider