defacto_pan2020
Dieter Sand, VD Arlandastad Holding, är initiativtagare till samarbetet med ByggmaxFoto: Pressbild

Byggmax ger varslade nya jobb

Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

centrum_artikel

Arlandastad Holding har tagit initiativ till ett branschöverskridande samarbete tillsammans med Byggmax för att hjälpa varslade personer i närområdet till arbete. Bakgrunden är att varslen varit omfattande i kommunen på grund av nedgången för Arlanda och att hotellnäringen står still. Arlandastad Holding agerar förmedlare mellan Byggmax och de olika företagarna i området och förhoppningsvis ska det resultera i flera tillfälliga anställningar hos Byggmax.
– Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb. Ett sätt att göra det på är att agera som förmedlare mellan arbetssökande i Arlandastaden och Byggmax. Vi hoppas att det skall hjälpa dem in i nytt arbete, säger Dieter Sand, vd Arlandastad Holding.

Ökad efterfrågan hos Byggmax
Byggmax ser ett ökat behov av arbetskraft i sina butiker i norra Stockholm:
– Vi ser att Covid-19 har påverkat många företag där man tvingats permittera eller varsla sin personal. Med tanke på högsäsongen av byggprojekt och den ökade tid vi spenderar i våra hem så har förfrågan på byggmaterial ökat. I samband med de många varslade inom hotellnäringen vill vi göra vad vi kan för arbetssökande genom att skapa möjligheter till anställning, säger samarbetspartner Pethra Fölstad, HR Ansvarig Byggmax.

speedy_helsida
defacto_helsida
marina_helsida
kcbygg_helsida
connys_helsida
coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

coronakrisen

Lokala företaget som ökar omsättningen

Näringsliv ABS Wheels ökar sin omsättning trots coronakrisen och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri: - Vårt team är väldigt stolta över att tillhöra den exklusiva listan på lönsamma bolag i Sverige. Vi har blivit Gaseller tre gånger i rad 2018, 2019 och nu 2020, säger VD Andie Lahdo.

studenten2020_helsida
happy_homes_mars
valvet_helsida
stottasigtuna_helsida
stottasigtuna_outsider
valvet_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
studenten2020_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider