budget_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Bygget av ny vattenledning snart klart

Norrvattens nya ledning mellan Upplands-Bro och Sigtuna närmar sig slutförande.

centrum_artikel

Den nya vattenledningen som började byggas mellan Upplands-Bro och Sigtuna närmar sig färdigställande. Arbetet inleddes 2016, i vintras sattes ledning i Sigtunafjärden och Garnsviken. Enligt Norrvatten återstår nu endast vissa arbeten på Sigtunasidan som beräknas ta ytterligare en månad.
– Därefter ska ledningen spolas för att säkerställa att den uppfyller Livsmedelsverkets och Norrvattens kvalitetskrav. Det som sedan återstår är att bygga en ny tryckstegringsstation i Upplands-Bro. Hela projektet beräknas vara klart sommaren 2020, skriver Norrvatten på sin hemsida.

Bakgrunden till bygget av ledningen var att få matningar till både Bro och Sigtuna från två håll i händelse av läckage eller annan driftstörning. För några år sedan drabbades Rävsta av en omfattande läcka som slog ut vattenförsörjningen i Sigtuna under ett drygt dygn.

corner_helsida
meko_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
personal_sandstrom_helsida
centrum_helsida2020
boisigtuna
coronapandemin

Sigtunaforskare söker svar om Covid-19.

Nyheter Sigtunafödde Johan Sundström, tillvardags professor vid Uppsala universitetssjukhus, arbetar nu med en studie kring hur blodtryckssänkande medel kan användas vid bekämpning av covid-19.

helsida
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
landsbygdsdag
budget_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
personal_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
nrh
outsider
corner_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider