moderaterna_sep2020
Bygget av nya piren pausasFoto: Pressbild

Bygget av ny pir och bagagesystem pausas

Swedavia pausar utbyggnaden av Arlanda för ny pir och bagagesystem.

Som en direkt konsekvens av coronapandemins effekter på flygbranschen och Arlanda har Swedavia fattat beslut om att pausa bygget av en ny pir och ett nytt bagagesystem. Resandet minskade drastiskt på Swedavias samtliga flygplatser mellan januari-mars i år.
– För Swedavia och våra flygbolagskunder, hyresgäster och en mängd andra aktörer på och omkring våra flygplatser har stora delar av marknaden och intäkterna hastigt och drastiskt försvunnit. Vi har därför genomfört en mängd åtgärder för att anpassa Swedavias verksamhet till ett minimum, samtidigt som vi säkerställer att vi står redo att hjälpa till att få igång svensk ekonomi och säkra framtida konkurrenskraft igen när det väl vänder, säger Jonas Abrahamsson, VD och koncernchef på Swedavia.

Swedavia har även kortidspermitterat ca 2100 anställda och infört stopp för nya rekryteringar, investeringsbeslut och konsultlösningar. Man kommer också att se över den befintliga investeringsportföljen. Nya Pir G skulle ligga i anslutning till Terminal 5 och likaså det nya bagagehanteringssystemet.

märsta.nu har tidigare i veckan rapporterat om att Swedavia gett hyresrabatter till sina hyresgäster i samband med pandemin.
– Vi är många, tätt sammankopplade aktörer som alla är betydelsefulla för att flygbranschens ekosystem ska fungera och jag känner stor sympati för alla de näringsidkare på och omkring våra flygplatser som just nu kämpar för sin verksamhets överlevnad, fortsätter Jonas Abrahamsson, VD och koncernchef.

NRH tar över knivstabaserad byrå

Näringsliv Norra Redovisningshuset i Arlandastad tar över knivstabaserade Columna Ekonomi & Redovisning AB: - Min ambition är att Norra Redovisningshuset ska vara en stark lokal aktör som tillfredsställer kundernas behov och hjälper dem att utveckla sina företag, säger NRH:s VD Johan Sandberg.

kcbygg_aug_helsida
boisigtuna
happyhomes_sommar2020
festspec_host2020_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
nrh
festspec_host2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
kcbygg_outsider
ridskola_2020_outsider