centrum_panorama2020
Bygget av nya piren pausasFoto: Pressbild

Bygget av ny pir och bagagesystem pausas

Swedavia pausar utbyggnaden av Arlanda för ny pir och bagagesystem.

centrum_artikel

Som en direkt konsekvens av coronapandemins effekter på flygbranschen och Arlanda har Swedavia fattat beslut om att pausa bygget av en ny pir och ett nytt bagagesystem. Resandet minskade drastiskt på Swedavias samtliga flygplatser mellan januari-mars i år.
– För Swedavia och våra flygbolagskunder, hyresgäster och en mängd andra aktörer på och omkring våra flygplatser har stora delar av marknaden och intäkterna hastigt och drastiskt försvunnit. Vi har därför genomfört en mängd åtgärder för att anpassa Swedavias verksamhet till ett minimum, samtidigt som vi säkerställer att vi står redo att hjälpa till att få igång svensk ekonomi och säkra framtida konkurrenskraft igen när det väl vänder, säger Jonas Abrahamsson, VD och koncernchef på Swedavia.

Swedavia har även kortidspermitterat ca 2100 anställda och infört stopp för nya rekryteringar, investeringsbeslut och konsultlösningar. Man kommer också att se över den befintliga investeringsportföljen. Nya Pir G skulle ligga i anslutning till Terminal 5 och likaså det nya bagagehanteringssystemet.

märsta.nu har tidigare i veckan rapporterat om att Swedavia gett hyresrabatter till sina hyresgäster i samband med pandemin.
– Vi är många, tätt sammankopplade aktörer som alla är betydelsefulla för att flygbranschens ekosystem ska fungera och jag känner stor sympati för alla de näringsidkare på och omkring våra flygplatser som just nu kämpar för sin verksamhets överlevnad, fortsätter Jonas Abrahamsson, VD och koncernchef.

defacto_helsida
valvet_helsida
studeravidare_helsida
kcbygg_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

connys_helsida
sommarlov_helsida
coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

happy_homes_mars
coronakrisen

Lokala företaget som ökar omsättningen

Näringsliv ABS Wheels ökar sin omsättning trots coronakrisen och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri: - Vårt team är väldigt stolta över att tillhöra den exklusiva listan på lönsamma bolag i Sverige. Vi har blivit Gaseller tre gånger i rad 2018, 2019 och nu 2020, säger VD Andie Lahdo.

marina_helsida
speedy_helsida
stottasigtuna_outsider
kcbygg_outsider
marina_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
studenten2020_outsider
valvet_outsider
studeravidare_outsider
sommarlov_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider