moderaterna_riksdag
Så ska Borgmästarängen se ut.Foto: Illustration/Sigtuna kommun

Bygget av Borgmästarängen startar

På måndag 2:a september det byggstart för ombyggnaden av Borgmästarängen: - Borgmästarängen är för många det första man ser när man kommer in i centrala Sigtuna, uppger Olov Holst (M), Kommunstyrelsens ordförande.

centrum_artikel

Det började med ett medborgarförslag om att snygga till Borgmästarängen på grund av att det var en otrygg plats med sina igenvuxna buskar som var tillhåll för påstådd kriminalitet och offentlig toalett. Kommunledningen spann vidare på förslaget och beslutade om att Borgmästarängen ska göras om. Något som märsta.nu rapporterat om under året.

Nu blir det klart att bygget startar på måndag. Borgmästarängen ska vara en snygg, trygg och trivsam mötesplats för alla åldrar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M), i ett pressmeddelande.

Borgmästarängen kommer att få en park med lekplats där det kommer att finnas ungdjur, rutschkana, klätterlek, hängmatta, sandlåda och studsmatta. Den första delen av projekt blir den sociala delen där en mötesplats byggs först i form av sittytor.
– Vi har haft stort fokus på trygghet, där exempelvis belysningen är jätteviktig. För att få till det tryggt men också snyggt och trivsamt har vi tagit hjälp av en ljusdesigner. Vi kommer till exempel att ha belysning i den sociala trappan, ljus i punktform från marken, ljus från höga armaturer, och lite mer dämpad mysbelysning från lägre armaturer, berättar projektledaren Katarina Jonsson.

Den som oroas över att Borgmästarängen kommer att sticka ut från den traditionella sigtunavyn kan vara lugn. Det blir en Borgmästaräng som harmoniserar med omgivningen. Olov Holst poängterar att kommunledningen arbetar systematiskt med att förbättra de centrala delarna av Sigtuna. Ängen kommer även att ha kvar gräsyta. I sambandet bygget spärras ett område runt ängen av.

handbollsskola
defacto_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
mod_helsida
2020_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
bergstrand_out_jan
swedol_outsider
centrum_sommar_out
moderat_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys