bovard_sh
Helen Stenbäck Urde, rektor på Praktiska gymnasiet, Christer Winter, VD Fors Måleri & Entreprenad, och Hans-Johan Alftberg, projektledare Foto: Pressbild

Bygger om gymnasiet med elever

Praktiska Gymnasiet Märsta och Fors Måleri & Entreprenad har tecknat ett samverkansavtal om ombyggnation och anpassning av deras lokaler.

Elever från Praktiska Gymnasiet Märsta kommer tillsammans med lokala byggföretaget Fors Måleri & Entreprenad att bygga om och anpassa skolans lokaler.
– Samverkansavtalet kommer att ge berörda elever de bästa förutsättningarna att följa byggprojektet från start till mål, säger Helen Stenbäck Urde, rektor, i ett pressmeddelande.

Arbetet kommer att ledas av Tarmo Kurvinen från Fors Måleri & Entreprenad som kommer att vara platschef under byggtiden. Elevernas arbete kommer att knytas till gällande kursplaner. Just nu pågår förberedelser där elevernas arbete kommer att knytas till gällande kursplaner, både skolan och Fors Måleri & Entreprenad håller på att ta fram det utbildningsmaterial som ska ligga till grund för arbetet.
– Det är med stor spänning vi går in i det här projektet. Vi har aldrig tidigare utfört ett så stort projekt på en enskild skola där elever ges möjlighet att delta, säger Tarmo Kurvinen.

Initiativtagare till projektet är yrkesläraren Hans-Johan Alftberg:
– Det ska bli otroligt roligt at komma igång med projektet, ett första möte har hållits denna vecka, säger Hans-Johan Alftberg

mp_eu

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

Kontorshotellet invigt på Office One

Näringsliv Office One i hade invigningen för det nya kontorshotellet United spaces: - Det känns fantastiskt att United Spaces nu kan erbjuda möjligheter till coworking och möteslokaler på Arlanda, säger Yvonne Sörensen Björud, VD på United Spaces.

ica_valsta_choklad

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

happyhomes_2019

Jetpak flyttar huvudkontor till Arlanda

Näringsliv Jetpak har flyttat in till Office One på Arlanda: - Vår flytt till Arlanda och Office One är ett viktigt steg för att komma närmare vår kärnverksamhet, och för att stärka våra relationer med kunder och leverantörer, säger VD Kenneth Marx i ett pressmeddelande.

v_eu_helsida
colorama_april2
bonava_maj_helsida
oppning_helsida
varfest_helsida
moderaternamaj

BDO Tullsupport flyttar till Office One

Näringsliv BDO Tullsupport AB flyttar in i Office One på Arlanda: - Vi har suttit i Arlandastad i nära 30 år, varav de senaste åtta i Eurostops köpcentrum. Nu är det dags att flytta till nya fräscha lokaler på Arlanda flygplats, säger gruppchefen Annika Östman.

mp_eu_outsider
moderaterna_maj_outsider
sh_bovard_out
sh_oppet
fme_outsider
nrh
v_eu
defacto_outsider
connys
oppning_outsider
colorama_april
ridskola2019_outsider
bonava_maj_outsider