defacto_pan
Helen Stenbäck Urde, rektor på Praktiska gymnasiet, Christer Winter, VD Fors Måleri & Entreprenad, och Hans-Johan Alftberg, projektledare Foto: Pressbild

Bygger om gymnasiet med elever

Praktiska Gymnasiet Märsta och Fors Måleri & Entreprenad har tecknat ett samverkansavtal om ombyggnation och anpassning av deras lokaler.

Elever från Praktiska Gymnasiet Märsta kommer tillsammans med lokala byggföretaget Fors Måleri & Entreprenad att bygga om och anpassa skolans lokaler.
– Samverkansavtalet kommer att ge berörda elever de bästa förutsättningarna att följa byggprojektet från start till mål, säger Helen Stenbäck Urde, rektor, i ett pressmeddelande.

Arbetet kommer att ledas av Tarmo Kurvinen från Fors Måleri & Entreprenad som kommer att vara platschef under byggtiden. Elevernas arbete kommer att knytas till gällande kursplaner. Just nu pågår förberedelser där elevernas arbete kommer att knytas till gällande kursplaner, både skolan och Fors Måleri & Entreprenad håller på att ta fram det utbildningsmaterial som ska ligga till grund för arbetet.
– Det är med stor spänning vi går in i det här projektet. Vi har aldrig tidigare utfört ett så stort projekt på en enskild skola där elever ges möjlighet att delta, säger Tarmo Kurvinen.

Initiativtagare till projektet är yrkesläraren Hans-Johan Alftberg:
– Det ska bli otroligt roligt at komma igång med projektet, ett första möte har hållits denna vecka, säger Hans-Johan Alftberg

defacto_helsida
sigtunavatten_standard
arlanda_golf_juli

Norwegian utökar på Arlanda-Krabi

Näringsliv Norwegian ökar sina avgångar till och från Arlanda-Krabi, Thailand, från två till tre gånger i veckan: - Vi ökar antalet avgångar till Krabi från två till tre gånger i veckan under hela julen (16 december – 20 januari). Detta eftersom vi märker av ett stort intresse och en stor efterfrågan på resor till Thailand och framför allt Krabi under julen, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmberg Jacobsson i ett pressmeddelande.

happyhomes_2019

Ny hästklinik etablerar i Rosersberg

Näringsliv Wallstanäs Gård i Rosersberg startar upp veterinärklinik för hästar: - Här har vi möjlighet att på en personlig och lite mindre klinik ta emot hästar för allt från veterinärbesiktning och hälsoutredning till tandkontroll och röntgen, säger Emma Lindell, veterinär och delägare i Stockholms Hästklinik, i ett pressmeddelande.

sommar_centrum
ica_valsta_choklad
defacto_outsider
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh