defacto_pan
Helen Stenbäck Urde, rektor på Praktiska gymnasiet, Christer Winter, VD Fors Måleri & Entreprenad, och Hans-Johan Alftberg, projektledare Foto: Pressbild

Bygger om gymnasiet med elever

Praktiska Gymnasiet Märsta och Fors Måleri & Entreprenad har tecknat ett samverkansavtal om ombyggnation och anpassning av deras lokaler.

Elever från Praktiska Gymnasiet Märsta kommer tillsammans med lokala byggföretaget Fors Måleri & Entreprenad att bygga om och anpassa skolans lokaler.
– Samverkansavtalet kommer att ge berörda elever de bästa förutsättningarna att följa byggprojektet från start till mål, säger Helen Stenbäck Urde, rektor, i ett pressmeddelande.

Arbetet kommer att ledas av Tarmo Kurvinen från Fors Måleri & Entreprenad som kommer att vara platschef under byggtiden. Elevernas arbete kommer att knytas till gällande kursplaner. Just nu pågår förberedelser där elevernas arbete kommer att knytas till gällande kursplaner, både skolan och Fors Måleri & Entreprenad håller på att ta fram det utbildningsmaterial som ska ligga till grund för arbetet.
– Det är med stor spänning vi går in i det här projektet. Vi har aldrig tidigare utfört ett så stort projekt på en enskild skola där elever ges möjlighet att delta, säger Tarmo Kurvinen.

Initiativtagare till projektet är yrkesläraren Hans-Johan Alftberg:
– Det ska bli otroligt roligt at komma igång med projektet, ett första möte har hållits denna vecka, säger Hans-Johan Alftberg

colorama_april2
sommar_centrum
arlanda_golf_juli

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

ica_valsta_choklad
bonava_juli_hel

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

defacto_helsida

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
sommar
connys
nrh
defacto_outsider
bonava_juli_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
colorama_april