defacto_pan2020
Helen Stenbäck Urde, rektor på Praktiska gymnasiet, Christer Winter, VD Fors Måleri & Entreprenad, och Hans-Johan Alftberg, projektledare Foto: Pressbild

Bygger om gymnasiet med elever

Praktiska Gymnasiet Märsta och Fors Måleri & Entreprenad har tecknat ett samverkansavtal om ombyggnation och anpassning av deras lokaler.

Elever från Praktiska Gymnasiet Märsta kommer tillsammans med lokala byggföretaget Fors Måleri & Entreprenad att bygga om och anpassa skolans lokaler.
– Samverkansavtalet kommer att ge berörda elever de bästa förutsättningarna att följa byggprojektet från start till mål, säger Helen Stenbäck Urde, rektor, i ett pressmeddelande.

Arbetet kommer att ledas av Tarmo Kurvinen från Fors Måleri & Entreprenad som kommer att vara platschef under byggtiden. Elevernas arbete kommer att knytas till gällande kursplaner. Just nu pågår förberedelser där elevernas arbete kommer att knytas till gällande kursplaner, både skolan och Fors Måleri & Entreprenad håller på att ta fram det utbildningsmaterial som ska ligga till grund för arbetet.
– Det är med stor spänning vi går in i det här projektet. Vi har aldrig tidigare utfört ett så stort projekt på en enskild skola där elever ges möjlighet att delta, säger Tarmo Kurvinen.

Initiativtagare till projektet är yrkesläraren Hans-Johan Alftberg:
– Det ska bli otroligt roligt at komma igång med projektet, ett första möte har hållits denna vecka, säger Hans-Johan Alftberg

colorama_jul
defacto_helsida
teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_2019

Ny butiker till Terminal 5

Näringsliv Märkena CDLP, Urbanista och Chimi Eyewear startar upp en gemensam butik på Terminal 5: - För oss är det här ett helt nytt grepp med tre olika aktörer som samarbetar och verkar i en gemensam butik på flygplatsen, säger Anna Ericsson, Head of Passenger Experience på Stockholm Arlanda Airport, Swedavia.

WE startar Padelcenter i Sigtuna

Näringsliv Nyligen gjorde WE klart med padel i Arlandastad och ytterligare en anläggning öppnar i Sigtuna stadsängar om ungefär ett år: - Det här blir ett fantastiskt komplement till den träningsanläggning som WE till hösten öppnar i Stadsängarna i Lidls lokaler samt våra anläggningar på Stora Gatan, i Knivsta och i Arlandastad, säger Niklas Wikegård, delägare.

Ny styrelse leder Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade har valt styrelse med flera nya ledamöter: - Min ambition med styrelsearbetet i Märsta Förenade är att säkerställa att vi fungerar som ett bra team där alla känner sig trygga och bekväma med att kunna framföra sina åsikter, säger styrelseordförande Jan Olson.

Nytt läge för MPM Bilverkstad

Näringsliv Kompisarna Martin och Peter som driver MPM Bilverkstad har flyttat till nya lokaler i Arlandastad: - Det är fräschare här och det är uppbyggt som vi vill ha det, säger dem till märsta.nu

nrh
teatergrillen_outsider
connys