moderater_pan_sommar
Anis Don DeminaFoto: Pressbild/SJ

Bygger holkar och bihotell hos Sigtuna GK

Som märsta.nu rapporterade förra veckan kommer youtubern Anis Don Demina till Sigtuna, närmare bestämt Sigtuna golfklubb.

Sigtuna golfklubb kommer få besök av Anis Don Demina på WWF och SJ:s hållbarhetsresa. Där kommer han och WWF:s expert att sätta upp bihotell, fågel- och fladdermusholkar samt etablera sandbibäddar. Anis uppdrag är att snickra ihop holkar och engagera besökare på plats.
– Vi ska lösa problematiken med mat och bostad för de stackars bina. I anslutning till golfbanan ska vi genomföra ett stort pollinationsprojekt där vi ska plantera ängsmark i ruffen, anlägga naturbetesmark med kossor som betar och i trädgården runt klubbhuset ska vi plantera bisnälla växter. Vi vill visa vad man kan göra för att höja biodiversiteten och värdet av naturen runt omkring, berättar Ola Jennersten, expert biologisk mångfald WWF.

Stoppet i Sigtuna är halvtid på Hållbarhetsresan. Tågturnén passerar tidigare Växjö, Helsingborg och Göteborg.
– Att Anis drar ut på turné i klimatets och den biologiska mångfaldens tecken tillsammans med WWF är både viktigt och roligt. Att resa med tåg och SJ är det bästa alternativet för klimatet och det här är ett bra tillfälle för oss att uppmärksamma det. På det här sättet vill vi också uppmuntra våra resenärer att ta del av WWFs förändringar under det här året, säger Tobbe Lundell, presschef SJ.

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

connys_helsida

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

ewas_helsida
helsida_sfs
centrum_sommar2022_helsida

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

social_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
connys
ewas_outsider
pantamera_out
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
outsider_social
event_outsider
moderat_outsider
nrh
sfs_out
mp_outsider2022