center_pan21
Anis Don DeminaFoto: Pressbild/SJ

Bygger holkar och bihotell hos Sigtuna GK

Som märsta.nu rapporterade förra veckan kommer youtubern Anis Don Demina till Sigtuna, närmare bestämt Sigtuna golfklubb.

centrum_artikel

Sigtuna golfklubb kommer få besök av Anis Don Demina på WWF och SJ:s hållbarhetsresa. Där kommer han och WWF:s expert att sätta upp bihotell, fågel- och fladdermusholkar samt etablera sandbibäddar. Anis uppdrag är att snickra ihop holkar och engagera besökare på plats.
– Vi ska lösa problematiken med mat och bostad för de stackars bina. I anslutning till golfbanan ska vi genomföra ett stort pollinationsprojekt där vi ska plantera ängsmark i ruffen, anlägga naturbetesmark med kossor som betar och i trädgården runt klubbhuset ska vi plantera bisnälla växter. Vi vill visa vad man kan göra för att höja biodiversiteten och värdet av naturen runt omkring, berättar Ola Jennersten, expert biologisk mångfald WWF.

Stoppet i Sigtuna är halvtid på Hållbarhetsresan. Tågturnén passerar tidigare Växjö, Helsingborg och Göteborg.
– Att Anis drar ut på turné i klimatets och den biologiska mångfaldens tecken tillsammans med WWF är både viktigt och roligt. Att resa med tåg och SJ är det bästa alternativet för klimatet och det här är ett bra tillfälle för oss att uppmärksamma det. På det här sättet vill vi också uppmuntra våra resenärer att ta del av WWFs förändringar under det här året, säger Tobbe Lundell, presschef SJ.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida_var2021
defacto_helsida

Världsberömd inom ljuddesign kommer till Märsta

Kulturnyheter Sounddesignern Eric Thorsell är nästa talare i Sigtuna World Voice i Kulturlänken: - Trots sin fantastiska meritlista gör Eric Thorsell mycket få offentliga framträdanden. Det är med stor glädje vi välkomnar honom till föreläsningsserien Sigtuna World Voice på Kulturlänken i Märsta den 25 november, säger Krister Persson, VD för Sigtuna Scen & Teater.

julmarknad_helsida
dack-helsida

Sigtuna får Romsk läsambassad

Kulturnyheter Sigtuna kommuns bibliotek har utsetts till romsk läsambassad: – Jag drömmer om bibliotek där minoriteten romer syns, hörs och känner sig trygga, säger läsambassadören Bagir Kwiek.

oppethus_helsida
centrum_helsida2020
mp_host_helsida

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

2020_helsida
flygskola_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

dack-outsider
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
flygskolan_outsider
nrh
centrum_sommar_out
mp-outsider
connys
oppethus_outsider