moderat_sommar
Här invigs säkerhetsparken i KolstaFoto: Pressbild/Sveriges Byggindustrier

Byggbranschens säkerhetspark invigdes i Kolsta

En ny säkerhetspark för byggbranschen invigdes i Kolsta på måndagen av förre infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd, numera vd på Sveriges Byggindustrier.

centrum_artikel

Säkerhetsparken ska öva byggbranschens medarbetare inom byggsäkerhet. Det är en fysisk träningsanläggning där de som arbetar i byggbranschen ska träna på säkerhet. Sju stationer finns där femton olika scenarier kan simuleras. Stationerna utgår från riskområden som finns på verkliga arbetsplatser.

Branschledarna NCC och PEAB var med i samband med invigningen.
– Denna första Säkerhetspark i Sverige är ett bra exempel på ett projekt där vi i branschen tillsammans tar krafttag för säkrare arbetsplatser. Genom att många aktörer drar åt samma håll kan vi skapa ordning och reda i branschen. Enbart i Peab är vi 15.000 medarbetare och vi har högsta fokus på att alla ska komma hem oskadda från jobbet, säger Jesper Göransson, VD Peab, i ett pressmeddelande

På sikt är det tänkt att parken ska bidra till att minska arbetsplatsolyckor och även dödsfall inom byggbranschen:
– Den finaste gåvan man kan ge någon är att se till att de kommer hem oskadda och med hälsan i behåll varje dag. Att då ha tillgång till en park där man ges möjlighet att diskutera och byta erfarenheter kring vanliga risker i branschen är jag helt säker på kommer att bidra, säger Ulrika Dolietis, vd på organisationen Håll Nollan.

helsida_sommarlov
sigtunahem_sokbostad
brobygget_helsida_valsta
connys_helsida
brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
studeravidare_helsida
swedol_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
outsider_sommarlov