defacto_pan2020
Här invigs säkerhetsparken i KolstaFoto: Pressbild/Sveriges Byggindustrier

Byggbranschens säkerhetspark invigdes i Kolsta

En ny säkerhetspark för byggbranschen invigdes i Kolsta på måndagen av förre infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd, numera vd på Sveriges Byggindustrier.

Säkerhetsparken ska öva byggbranschens medarbetare inom byggsäkerhet. Det är en fysisk träningsanläggning där de som arbetar i byggbranschen ska träna på säkerhet. Sju stationer finns där femton olika scenarier kan simuleras. Stationerna utgår från riskområden som finns på verkliga arbetsplatser.

Branschledarna NCC och PEAB var med i samband med invigningen.
– Denna första Säkerhetspark i Sverige är ett bra exempel på ett projekt där vi i branschen tillsammans tar krafttag för säkrare arbetsplatser. Genom att många aktörer drar åt samma håll kan vi skapa ordning och reda i branschen. Enbart i Peab är vi 15.000 medarbetare och vi har högsta fokus på att alla ska komma hem oskadda från jobbet, säger Jesper Göransson, VD Peab, i ett pressmeddelande

På sikt är det tänkt att parken ska bidra till att minska arbetsplatsolyckor och även dödsfall inom byggbranschen:
– Den finaste gåvan man kan ge någon är att se till att de kommer hem oskadda och med hälsan i behåll varje dag. Att då ha tillgång till en park där man ges möjlighet att diskutera och byta erfarenheter kring vanliga risker i branschen är jag helt säker på kommer att bidra, säger Ulrika Dolietis, vd på organisationen Håll Nollan.

oppethus_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
teatergrillen_helsida
connys_helsida
happyhomes_50

Ny butiker till Terminal 5

Näringsliv Märkena CDLP, Urbanista och Chimi Eyewear startar upp en gemensam butik på Terminal 5: - För oss är det här ett helt nytt grepp med tre olika aktörer som samarbetar och verkar i en gemensam butik på flygplatsen, säger Anna Ericsson, Head of Passenger Experience på Stockholm Arlanda Airport, Swedavia.

WE startar Padelcenter i Sigtuna

Näringsliv Nyligen gjorde WE klart med padel i Arlandastad och ytterligare en anläggning öppnar i Sigtuna stadsängar om ungefär ett år: - Det här blir ett fantastiskt komplement till den träningsanläggning som WE till hösten öppnar i Stadsängarna i Lidls lokaler samt våra anläggningar på Stora Gatan, i Knivsta och i Arlandastad, säger Niklas Wikegård, delägare.

Ny styrelse leder Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade har valt styrelse med flera nya ledamöter: - Min ambition med styrelsearbetet i Märsta Förenade är att säkerställa att vi fungerar som ett bra team där alla känner sig trygga och bekväma med att kunna framföra sina åsikter, säger styrelseordförande Jan Olson.

Nytt läge för MPM Bilverkstad

Näringsliv Kompisarna Martin och Peter som driver MPM Bilverkstad har flyttat till nya lokaler i Arlandastad: - Det är fräschare här och det är uppbyggt som vi vill ha det, säger dem till märsta.nu

connys
nrh
oppethus_outsider
teatergrillen_outsider