defacto_panorama_mustasch
Här invigs säkerhetsparken i KolstaFoto: Pressbild/Sveriges Byggindustrier

Byggbranschens säkerhetspark invigdes i Kolsta

En ny säkerhetspark för byggbranschen invigdes i Kolsta på måndagen av förre infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd, numera vd på Sveriges Byggindustrier.

Säkerhetsparken ska öva byggbranschens medarbetare inom byggsäkerhet. Det är en fysisk träningsanläggning där de som arbetar i byggbranschen ska träna på säkerhet. Sju stationer finns där femton olika scenarier kan simuleras. Stationerna utgår från riskområden som finns på verkliga arbetsplatser.

Branschledarna NCC och PEAB var med i samband med invigningen.
– Denna första Säkerhetspark i Sverige är ett bra exempel på ett projekt där vi i branschen tillsammans tar krafttag för säkrare arbetsplatser. Genom att många aktörer drar åt samma håll kan vi skapa ordning och reda i branschen. Enbart i Peab är vi 15.000 medarbetare och vi har högsta fokus på att alla ska komma hem oskadda från jobbet, säger Jesper Göransson, VD Peab, i ett pressmeddelande

På sikt är det tänkt att parken ska bidra till att minska arbetsplatsolyckor och även dödsfall inom byggbranschen:
– Den finaste gåvan man kan ge någon är att se till att de kommer hem oskadda och med hälsan i behåll varje dag. Att då ha tillgång till en park där man ges möjlighet att diskutera och byta erfarenheter kring vanliga risker i branschen är jag helt säker på kommer att bidra, säger Ulrika Dolietis, vd på organisationen Håll Nollan.

defacto_mustach_helsida

ÖoB öppnade i Märsta

Nyöppnat ÖoB öppnade upp sin nya butik i Märsta på torsdagen: - Varuhuset i Märsta är vår 14:e etablering i Stockholm och 18:e i regionen, säger Fredrik Johanson, kommersiell chef på ÖoB, till Dagens Handel.

greeknighthelsida
ica_oktober
centrum_host_helsida

Ett år kvar till invigning av nya mässområdet

Näringsliv Bara ett år återstår till öppningen av Scandinavian XPO: - år ambition är att skapa en internationell mötesanläggning för hela Skandinavien och i förlängningen även Europa där olika aktörer kan mötas i olika syften och konstellationer, säger Dieter Sand, VD Arlandastad Holding.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
fme_oktober

Barnens dag tillbaka i maj

Näringsliv Barnens dag arrangeras igen 2020 hos Märsta Förenade: -Våra åkerier och chaufförer har tydligt talat om att man åter vill ge alla barn möjligheten att se hur vi arbetar, säger Mikael Andersson, VD på Märsta Förenade.

greeknight_outsider
colorama_april2
nrh
connys