center_pan21

Bygdens lag utanför kvalet

Det såg ljust ut på förhand i Division 4 för RIK men när domarna blåst samtliga matcher stod det klart att RIK slutar femma och Märsta IK fyra.

centrum_artikel

Båda bygdens lag missar kvalspel till Division 3. Märsta IK kunde sluta fyra i tabellen efter 6-3 mot Syrianska FF, men för RIK blev det nattsvart. Man har varit topplag hela säsongen, dock blev det en blytung avslutning med bara en poäng på två matcher. Toppmötet mot Vaksala var man tvungna att vinna, det bjöds både på mål och heta känslor. Domaren delade ut tre röda kort och nio gula till de båda lagen, RIK:s Ssejemba och Munter fick syna varsitt rött på övertid, likaså Vaksalas Helling.

Vaksala kopplade grepp om matchen och hade 3-0 tidigt i andra innan Victor Levén reducerade till 3-1. Vaksala skickade kort därpå in 4-1 och även när Fredrik ”Mulle” Lindberg reducerade till 4-2 så kom 5-2 med en kvart kvar. Åke Wixner gjorde 5-3 och 5-4. Närmare än så kom inte RIK.

Märsta IK passade på att skicka ut Syrianska FF till femman, underläge i paus blev 6-3. Roy Zeinou svarade för hela fyra mål och Kevin Sarajilija för två. MIK slutar därmed fyra och gick förbi RIK i tabellen. Båda lagen kommer sannolikt inte kvala eftersom det oftast är lag 2-3 som får kvala, men i händelse av olika seriejusteringar kan det bli kval för lag 4. Det bestäms närmaste dagarna.

helsida_var2021
herrallsvenskan

Heroisk vändning när Skånela vann

Handboll Skånela svarade för en heroisk vändning mot OV efter underläge i paus med sex bollar: - Vi skulle gå in som hungriga tigrar men gick in som tama får, sa tränare Jimmy Karlsson om starten.

bostad_helsida
damallsvenskan

Skånela föll trots 31 mål

Handboll Skånela som inlett Damallsvenskan tungt noterade ett tredje nederlag i Vikingahallen mot OV Helsingborg: - Idag tycker jag att vi på allvar har möjlighet att vinna, sa tränare Fredrik Söderberg Wernheim efter matchen.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
connys_helsida
Extra

F14 vidare i USM

Handboll Skånelas F14-lag är vidare i USM efter tre klara segrar hemma i Vikingahallen.

mp_host_helsida
centrum_helsida2020

Märsta Syrianska FC klarade kontraktet

Fotboll Det krävdes en enda seger för att Märsta Syrianska FC skulle hålla sig kvar, den kom i sista omgången mot Persien: - Känns väldigt skönt att vi kunde säkra kontraktet i femman inför nästa säsong, säger tränaren Abu Khan.

vaccin
2020_helsida
slaget om uppland

Simon taggad för derbyt

Handboll På söndag är det derbydags igen för Skånela då Rimbo kommer till ett förhoppningsvis kokande Vikingahallen: - Det ska bli kul, säger Skånelas supertalang Simon Lindberg.

Sarenbrant tillbaka i moderklubben

Handboll Filippa Sarenbrant är tillbaka i moderklubben efter några år på vift: - Skånela är verkligen hemma för mig och det känns roligt att få vara en del av det igen, säger hon.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
nrh
connys
vaccin-outsider
ridskola_2020_outsider
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
mp-outsider