sap_pan

Bygdens lag utanför kvalet

Det såg ljust ut på förhand i Division 4 för RIK men när domarna blåst samtliga matcher stod det klart att RIK slutar femma och Märsta IK fyra.

Båda bygdens lag missar kvalspel till Division 3. Märsta IK kunde sluta fyra i tabellen efter 6-3 mot Syrianska FF, men för RIK blev det nattsvart. Man har varit topplag hela säsongen, dock blev det en blytung avslutning med bara en poäng på två matcher. Toppmötet mot Vaksala var man tvungna att vinna, det bjöds både på mål och heta känslor. Domaren delade ut tre röda kort och nio gula till de båda lagen, RIK:s Ssejemba och Munter fick syna varsitt rött på övertid, likaså Vaksalas Helling.

Vaksala kopplade grepp om matchen och hade 3-0 tidigt i andra innan Victor Levén reducerade till 3-1. Vaksala skickade kort därpå in 4-1 och även när Fredrik ”Mulle” Lindberg reducerade till 4-2 så kom 5-2 med en kvart kvar. Åke Wixner gjorde 5-3 och 5-4. Närmare än så kom inte RIK.

Märsta IK passade på att skicka ut Syrianska FF till femman, underläge i paus blev 6-3. Roy Zeinou svarade för hela fyra mål och Kevin Sarajilija för två. MIK slutar därmed fyra och gick förbi RIK i tabellen. Båda lagen kommer sannolikt inte kvala eftersom det oftast är lag 2-3 som får kvala, men i händelse av olika seriejusteringar kan det bli kval för lag 4. Det bestäms närmaste dagarna.

connys_helsida
ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
social_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_april

Elliot Duvert klar för VM i Colombia

Friidrott Elliot Duvert har tagits ut till Junior-VM i Colombia 1:a augusti: - Elliot har, vid båda sommarens mångkamper, med god marginal överträffat kvalgränsen till Junior-VM och ska självklart med till Cali, säger Mikael Wennolf, landslagsledare, till sajten fridrott.se

helsida_sfs

Fotbollsevent i Märsta Centrum

Fotboll Mutima Fotboll arrangerar ett tredagarsevent i Märsta Centrum 15-17 juli: - Syftet med eventet är att visa en positiv bild av Märsta. En möjlighet för alla invånare att se det som är bra och på så sätt uppskatta det vi har, berättar Alwin Waswa på Mutima Fotboll.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
pantamera_out
connys
mp_outsider2022
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sfs_out
swedol_outsider
outsider_social
event_outsider
nrh