panorama_centrum
Foto: märsta.nu/Arkiv

Bygdens dagar tillbaka

Nu är Bygdens dagar i Österby tillbaka igen efter uppehåll under pandemin.

Haga Hembygdsförening arrangerar Bygdens dagar igen sista helgen i maj, 28-29/5.
– Det blir marknad med lokala hantverkare och producenter. Aktiviteter för barnen, visning av gårdens djur och maskiner, ponnyridning, klapphage, fiskdamm och tipsrunda, berättar Karolina Von Essen, Haga Hembygdsförening.

Under helgen gästas man av veteranbilar och traktorer, gårdsbutiken i Österby gård kommer att hålla öppet.
– Vi serverar hembakat fika samt grillar gårdens Hamburgare och korv. Varmt välkomna på utflykt till oss, hälsar, Karolina Von Essen.

nationaldag_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

retro_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida
helsida
liber_helsida

Krogen erbjuder gratis mensskydd

Nöjesnyheter Krogen Anders och Jag i Märsta Centrum kommer att inleda samarbetsavtal med Redlocker om gratis mensskydd: - Vi har haft automaten i ett par månader nu, och efter en kortare inkörningsperiod, så fungerar den som vi tänkte oss. Detta är ett av flera exempel på hur man konkret kan arbeta med jämställdhetsfrågor i vardagen, säger delägare Christian Cederferm.

ADAAM gör låt med LOAM

Nöjesnyheter Märstaartisten ADAAM gör en låt tillsammans med Loan, "Fakka ur": - LOAM och jag sågs i studion och så gjorde vi en fest-låt som handlar om att vara på topp och saker som kan komma med det! Låten blev en BÄNGER och vi hoppas alla fans gillar den lika mycket som vi, säger ADAAM.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022