panorama_centrum
Foto: Pressbild

Butiker startar plock av varor

Flera butiker i kommunen har startat med att plocka ihop varor för att minimera smittspridning av coronaviruset.

Kronans Apotek i Märsta, både Märsta centrum och Västra Bangatan har startat med att plocka ihop varor och sedan leverera dem till personer utanför butiken. Kunden ringer in till apoteket och sedan får man hämta utanför.
– Våra kunder ska känna sig trygga när de handlar hos oss. Särskilt de i riskgrupperna, alla är inte heller bekväma med att e-handla, men nu kan de ringa in och prata med någon för att beställa sina produkter. De kan också få lite rådgivning och sedan hämta upp sina produkter utanför sitt lokala apotek en förutbestämd tid samma dag. Det är enkelt och bekvämt, säger Anders Torell, VD på Kronans Apotek.

Utöver Kronan erbjuder sig även personal på COOP att plock ihop varor åt kunder, informationslappar finns i butiken om att man ska ta kontakt med personal så hjälper dem till med att handla medan man väntar utanför. Man kan också beställa varor till skåpen som finns i butiken via butikens hemsida.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

liber_helsida
marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

2020_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
nrh
centrum_sommar_outsider2022
connys
sigtuna_vatten_outsider