centrum_panorama2020

Busstrafiken förändras nästa vecka

Från och med måndag kommer det bli ändrade tider i busstrafiken på grund av coronautbrottet meddelar SL.

Pendeltågen kommer att gå som vanligt när SL ändrar sina tider med start 23/3, men busstrafiken förändras.
– Att med kort varsel ta fram och byta ut fysiska tidtabeller på alla de platserna är en omöjlig uppgift. Därför är det viktigt att man söker sin resa på sl.se och i SL-appen, säger Fredrik Cavalli-Björkman.

Som märsta.nu rapporterat tidigare så har resandet med SL minskat med 20 procent den senaste veckan.
– Jag tror att våra resenärer kommer att visa förståelse för de åtgärder vi nu tvingas till, det har de visat genom att ta myndigheternas råd till sig och ta ansvar för att minska spridningen av det nya coronaviruset, säger Fredrik Cavalli-Björkman.

Trots glesare trafik tror man dock inte på ökad trängsel. Med start på fredagen kommer SL informera ute i trafiken och på sina digitala skyltar.
– Tyvärr kan vi inte veta hur länge nuvarande situation kommer att pågå, eller hur det utvecklas. Denna trafikförändring gäller tills vidare och om läget förvärras kan vi tvingas till ytterligare trafikförändringar, säger Fredrik Cavalli-Björkman.

I samband med morgon och eftermiddgarsrusningar kommer det att finnas förstärkningsavgångar för bussarna, dessa kommer inte alltid att vara sökbara via appen. Pendeltågen påverkas alltså inte av justeringen.

salong_elisabeth_helsida
ridskola2020_helsida
festspec_corona_helsida
2020_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

happy_homes_mars
speedy_helsida
marina_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
marina_outsider
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
festspec_corona_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh