defacto_pan2020

Busstrafiken förändras nästa vecka

Från och med måndag kommer det bli ändrade tider i busstrafiken på grund av coronautbrottet meddelar SL.

Pendeltågen kommer att gå som vanligt när SL ändrar sina tider med start 23/3, men busstrafiken förändras.
– Att med kort varsel ta fram och byta ut fysiska tidtabeller på alla de platserna är en omöjlig uppgift. Därför är det viktigt att man söker sin resa på sl.se och i SL-appen, säger Fredrik Cavalli-Björkman.

Som märsta.nu rapporterat tidigare så har resandet med SL minskat med 20 procent den senaste veckan.
– Jag tror att våra resenärer kommer att visa förståelse för de åtgärder vi nu tvingas till, det har de visat genom att ta myndigheternas råd till sig och ta ansvar för att minska spridningen av det nya coronaviruset, säger Fredrik Cavalli-Björkman.

Trots glesare trafik tror man dock inte på ökad trängsel. Med start på fredagen kommer SL informera ute i trafiken och på sina digitala skyltar.
– Tyvärr kan vi inte veta hur länge nuvarande situation kommer att pågå, eller hur det utvecklas. Denna trafikförändring gäller tills vidare och om läget förvärras kan vi tvingas till ytterligare trafikförändringar, säger Fredrik Cavalli-Björkman.

I samband med morgon och eftermiddgarsrusningar kommer det att finnas förstärkningsavgångar för bussarna, dessa kommer inte alltid att vara sökbara via appen. Pendeltågen påverkas alltså inte av justeringen.

centrum_helsida2020
connys_helsida
2020_helsida
kcbygg_aug_helsida
defacto_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

happyhomes_sommar2020

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

boisigtuna
festspec_host2020_helsida
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
kcbygg_outsider
festspec_host2020_outsider