moderaterna_riksdag

Busstrafiken förändras nästa vecka

Från och med måndag kommer det bli ändrade tider i busstrafiken på grund av coronautbrottet meddelar SL.

Pendeltågen kommer att gå som vanligt när SL ändrar sina tider med start 23/3, men busstrafiken förändras.
– Att med kort varsel ta fram och byta ut fysiska tidtabeller på alla de platserna är en omöjlig uppgift. Därför är det viktigt att man söker sin resa på sl.se och i SL-appen, säger Fredrik Cavalli-Björkman.

Som märsta.nu rapporterat tidigare så har resandet med SL minskat med 20 procent den senaste veckan.
– Jag tror att våra resenärer kommer att visa förståelse för de åtgärder vi nu tvingas till, det har de visat genom att ta myndigheternas råd till sig och ta ansvar för att minska spridningen av det nya coronaviruset, säger Fredrik Cavalli-Björkman.

Trots glesare trafik tror man dock inte på ökad trängsel. Med start på fredagen kommer SL informera ute i trafiken och på sina digitala skyltar.
– Tyvärr kan vi inte veta hur länge nuvarande situation kommer att pågå, eller hur det utvecklas. Denna trafikförändring gäller tills vidare och om läget förvärras kan vi tvingas till ytterligare trafikförändringar, säger Fredrik Cavalli-Björkman.

I samband med morgon och eftermiddgarsrusningar kommer det att finnas förstärkningsavgångar för bussarna, dessa kommer inte alltid att vara sökbara via appen. Pendeltågen påverkas alltså inte av justeringen.

julmarknad_helsida

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

jul2021
centrum_helsida2020
mp_host_helsida
valsta-jul_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

connys_helsida
2020_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

connys
valsta_jul_outsider
julmarknad_outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
jul_outsider
nrh
swedol_outsider
stationshusen_out
sigtuna_vatten_outsider