defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Busskaoset: Tar alltid en tidigare buss

Många har reagerat efter märsta.nu:s rapportering om busstrafiken under den nya vintertabellen: - Att det ska vara 5-6 minuter tillgodo vid Märsta station stämmer inte, säger en läsare.

SL har tidigare i veckan bemött kritiken mot busstidtabellerna och särskilt buss 580 som märsta.nu rapporterat om varit sen och full. Reaktionerna från kommuninvånare efter artikeln har varit fortsatt kraftig, både på sociala medier och via kontakt med redaktionen:
– Jag behöver alltid ta en tidigare buss på morgonen för att den jag vanligtvis tar alltid kommer fram när det är 1-2 min kvar tills pendeltåget ska åka och då måste vi alla springa. Hälften kommer inte ens fram och missar såklart tåget. Vad som är kul är att dom enligt tidtabellen ska vara framme så att man har minst 5 min på sig, men det händer i princip aldrig, uppger en läsare.

Läsare efter läsare vittnar egentligen om samma sak, buss 580 är sen och fullsatt. Nu har även buss 579 kritiserats för att den fått en ändring på ca 15 minuter.

teatergrillen_helsida
happyhomes_50
centrum_helsida2020
defacto_helsida
connys_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

oppethus_helsida
oppethus_outsider
connys
teatergrillen_outsider
nrh