bostadsformedling
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Busskaoset: Tar alltid en tidigare buss

Många har reagerat efter märsta.nu:s rapportering om busstrafiken under den nya vintertabellen: - Att det ska vara 5-6 minuter tillgodo vid Märsta station stämmer inte, säger en läsare.

centrum_artikel

SL har tidigare i veckan bemött kritiken mot busstidtabellerna och särskilt buss 580 som märsta.nu rapporterat om varit sen och full. Reaktionerna från kommuninvånare efter artikeln har varit fortsatt kraftig, både på sociala medier och via kontakt med redaktionen:
– Jag behöver alltid ta en tidigare buss på morgonen för att den jag vanligtvis tar alltid kommer fram när det är 1-2 min kvar tills pendeltåget ska åka och då måste vi alla springa. Hälften kommer inte ens fram och missar såklart tåget. Vad som är kul är att dom enligt tidtabellen ska vara framme så att man har minst 5 min på sig, men det händer i princip aldrig, uppger en läsare.

Läsare efter läsare vittnar egentligen om samma sak, buss 580 är sen och fullsatt. Nu har även buss 579 kritiserats för att den fått en ändring på ca 15 minuter.

defacto_helsida
brobygget_helsida_valsta
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

helsida_sommarlov
brobygget_midgard_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
sigtunahem_sokbostad
studeravidare_helsida
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
outsider_sommarlov
studeravidare_outsider