centrum_jul_panorama
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Busskaoset: Tar alltid en tidigare buss

Många har reagerat efter märsta.nu:s rapportering om busstrafiken under den nya vintertabellen: - Att det ska vara 5-6 minuter tillgodo vid Märsta station stämmer inte, säger en läsare.

centrum_jul_artikel

SL har tidigare i veckan bemött kritiken mot busstidtabellerna och särskilt buss 580 som märsta.nu rapporterat om varit sen och full. Reaktionerna från kommuninvånare efter artikeln har varit fortsatt kraftig, både på sociala medier och via kontakt med redaktionen:
– Jag behöver alltid ta en tidigare buss på morgonen för att den jag vanligtvis tar alltid kommer fram när det är 1-2 min kvar tills pendeltåget ska åka och då måste vi alla springa. Hälften kommer inte ens fram och missar såklart tåget. Vad som är kul är att dom enligt tidtabellen ska vara framme så att man har minst 5 min på sig, men det händer i princip aldrig, uppger en läsare.

Läsare efter läsare vittnar egentligen om samma sak, buss 580 är sen och fullsatt. Nu har även buss 579 kritiserats för att den fått en ändring på ca 15 minuter.

fme_oktober

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

trainingpartner_jobb_helsida

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

sigtunavatten_standard

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

julbord_helsida
ica_oktober
happyhomes_2019
colorama_jul

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

greeknighthelsida
centrum_jul_helsida

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

connys
nrh
julbord
greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
tp_outsider