moderater_pan_sommar
Foto: Sveriges Bussföretag

Bussförar-SM avgörs på Arlandastad Test Track

På måndag kommer landets busschaufförselit samlas på Arlandastad Test Track för att göra upp om titeln Årets busschaufför.

Starten av Bussförar-SM går på måndag kl 9.00 på Arlandastad Test Track. Chaufförer från flera av landets bussbolag finns med. Klockan 15 väntas prisutdelningen. Förarna ska tävla i Servicemoment, Halkbana i simulator, Sparsam körning, Manöverbana och Katastrofövning. I år kommer servicemomentet att vara ett praktiskt prov och halkbanan i simulator. Ingen av förarna är från Sigtuna kommun, flera är från länet.
– För mig är det en självklarhet att uppmärksamma bussföraryrket och detta är ett ypperligt sätt att göra det på. Bussförar-SM arrangeras för att uppmärksamma bussförarna och visa hur viktig deras kompetens är. Vi vill höja statusen för yrket samtidigt som vi vill visa hur mycket branschen ständigt utvecklas så att vi kan inspirera nya personer att vilja bli bussförare, säger Johanna Linder, branschutvecklare inom kompetensutveckling Transportföretagen och projektledare för Bussförar-SM.

kso_helsida
centrum_sommar2022_helsida
helsida_sfs
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_april
connys_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
kso-duell_out
nrh
centrum_sommar_outsider2022
sfs_out
mp_outsider2022
connys