center_pan21
Foto: Sveriges Bussföretag

Bussförar-SM avgörs på Arlandastad Test Track

På måndag kommer landets busschaufförselit samlas på Arlandastad Test Track för att göra upp om titeln Årets busschaufför.

Starten av Bussförar-SM går på måndag kl 9.00 på Arlandastad Test Track. Chaufförer från flera av landets bussbolag finns med. Klockan 15 väntas prisutdelningen. Förarna ska tävla i Servicemoment, Halkbana i simulator, Sparsam körning, Manöverbana och Katastrofövning. I år kommer servicemomentet att vara ett praktiskt prov och halkbanan i simulator. Ingen av förarna är från Sigtuna kommun, flera är från länet.
– För mig är det en självklarhet att uppmärksamma bussföraryrket och detta är ett ypperligt sätt att göra det på. Bussförar-SM arrangeras för att uppmärksamma bussförarna och visa hur viktig deras kompetens är. Vi vill höja statusen för yrket samtidigt som vi vill visa hur mycket branschen ständigt utvecklas så att vi kan inspirera nya personer att vilja bli bussförare, säger Johanna Linder, branschutvecklare inom kompetensutveckling Transportföretagen och projektledare för Bussförar-SM.

bostad_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

andersojag
eldsjal-helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

defacto_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
mp_host_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
bostad_outsider
centrum_sommar_out
andersojag_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
eldsjal-outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider