defacto_pan2020
Busschaufförer får vila i en bajamajaFoto: Arkivbild

Busschaufförer får vila i baja-maja

Skyddsombud vid Arriva har anmält bussbolaget till Arbetsmiljöverket för att busschaufförer tvingas vila i en baja-maja.

Busschaufförerna har bara en baja-maja att vila i vid en ändhållplats i Brunnby, Väsby. Därför har skyddsombudet anmält bussbolaget Arriva till Arbetsmiljöverket. Man ska ha lyft upp problemet med Arriva men utan att något hänt på fem veckor. Arbetsgivare ska enligt arbetsmiljölagen omgående besvara ett skyddsombuds begäran om åtgärder, om denne inte blir nöjd med svaret kan man lämna frågan vidare till Arbetsmiljöverket vilket nu har inträffat.

Arriva kommenterar anmälan som gjorts med att bajamajan aldrig varit avsedd som en rastlokal. Det är dock en enhet som har värme, vatten och belysning. Det handlar alltså inte om någon bajamaja som sätts ut i samband med event eller liknande enligt Arriva.

Uppdaterad 21/2 2017

 

happyhomes_2019

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

connys_helsida
defacto_helsida
teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

connys
nrh
teatergrillen_outsider