defacto_pan2020

Busschaufförer får covid-knapp

Bussarna får covid-knappar med start nästa vecka. Med den så skyltas bussar och ingen biljettläsning kan ske.

centrum_artikel

märsta.nu rapporterade om att bussar ska kunna skyltas om vid för mycket passagerare. SL uppger att chaufförer kommer att ha tillgång till en covidknapp. Det innebär att när föraren trycker på knappen så skickas en signal till trafikledningen om att snabbt skicka ut bussar på den aktuella linjen. Kortläsare och biljettmaskin kan i samband med det inte heller användas. Trafikutförarna har rekryterat och utbildat chaufförer för kollektivtrafiken från turismnäringen, något som bland annat skett hos Transdev i Märsta. Trafiken återgår till ordinarie tidtabell på måndag 17/8.

vardcentral_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

happyhomes_sommar2020
sigtunastad_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider