moderaterna_riksdag
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Busschaufför frias från åtal om smitning

En busschaufför som åtalats för att ha avvikit från en trafikolycka frias av Attunda tingsrätt.

I maj 2019 inträffade ett tillbud där en passagerare som klev av en buss i Märsta och något sätt träffats av bussens bakre del. Chauffören som körde bussen stannade och klev av, han uppgav registreringsnummer på bussen och passageraren som träffades verkade må bra. Ett vittne hade också bett honom köra vidare då det verkade ”lugnt”.

Åklagare väckte dock åtal för smitning från trafikolycksplats och menade att chauffören är skyldig att även uppge sitt namn och personnummer innan man avviker från en olycksplats. Rätten delar inte åklagarens syn på saken då busschauffören uppgett att han varit inblandad i en olycka och inte haft för avsikt att undgå ansvar. Busschauffören har heller inte blivit tillfrågad att uppge sina uppgifter i anslutning till olyckan. Passageraren ska också haft möjlighet att söka upp vem som körde den aktuella bussen via kontakt med Arriva.

julmarknad_helsida

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
valsta-jul_helsida
mp_host_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

centrum_helsida2020
jul2021

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
jul_outsider
connys
julmarknad_outsider
stationshusen_out
nrh
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
valsta_jul_outsider