moderaterna_sep2020
Foto: Miguel Ramos/Arriva

Bussarna förbereds för vintern

Bussarna i Märsta förses med vinterdäck på drivaxeln, mönsterdjupet ska vara minst 5mm enligt Arriva.

Bussbolaget Arriva som kör buss i Sigtuna kommun bland annat är i full färd med att skicka ut vinterdäck på sina bussar. För bussarna som är stationerade i Märsta kommer det att bli däck för extremt vinterväglag enligt ett pressmeddelande från Arriva. Däcken sätts på drivaxeln, på bussar som kör på smala vägar med sämre snöröjning kommer att få vinterdäck även på styraxeln.
– Arriva följer Transportstyrelsens krav på mönsterdjup för tunga fordon. Vi gör kontroller av däcken var 6:e vecka och byter då ut däck som börjar närma sig gränsvärdena, säger Christoffer Liljendahl, teknisk chef på Arriva Sverige AB.

Fordonen ska klara alla årstider och genomgår därför en inspektion var sjätte vecka där man ser över en rad aspekter och gör omfattande säkerhetskontroller enligt Arriva.
– Vi sätter alltid säkerheten först och byter ut slitna däck tidigare än vad som egentligen krävs, berättar Christoffer Liljendahl, teknisk chef på Arriva Sverige AB.

kcbygg_aug_helsida
2020_helsida
connys_helsida
festspec_host2020_helsida
boisigtuna

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

defacto_helsida

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
festspec_host2020_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider