moderat_jul_nyar
Foto: Miguel Ramos/Arriva

Bussarna förbereds för vintern

Bussarna i Märsta förses med vinterdäck på drivaxeln, mönsterdjupet ska vara minst 5mm enligt Arriva.

Bussbolaget Arriva som kör buss i Sigtuna kommun bland annat är i full färd med att skicka ut vinterdäck på sina bussar. För bussarna som är stationerade i Märsta kommer det att bli däck för extremt vinterväglag enligt ett pressmeddelande från Arriva. Däcken sätts på drivaxeln, på bussar som kör på smala vägar med sämre snöröjning kommer att få vinterdäck även på styraxeln.
– Arriva följer Transportstyrelsens krav på mönsterdjup för tunga fordon. Vi gör kontroller av däcken var 6:e vecka och byter då ut däck som börjar närma sig gränsvärdena, säger Christoffer Liljendahl, teknisk chef på Arriva Sverige AB.

Fordonen ska klara alla årstider och genomgår därför en inspektion var sjätte vecka där man ser över en rad aspekter och gör omfattande säkerhetskontroller enligt Arriva.
– Vi sätter alltid säkerheten först och byter ut slitna däck tidigare än vad som egentligen krävs, berättar Christoffer Liljendahl, teknisk chef på Arriva Sverige AB.

connys_helsida

Sex åtalas för korruption kopplat till Statens fastighetsverk

Nyheter 2017 avslöjade kommuninvånaren Richard Lindwall korruption på Statens fastighetsverk kopplat till bland annat Rosersbergs slott. Nu har åtal väckts mot sex personer.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
happyhomes_50
oppethus_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

teatergrillen_outsider
nrh
connys
oppethus_outsider