januari
Bussarna i Märsta kommer att få vinterdäck anpassade för nordisk vinter.Foto: Insändarbild/T.Als

Bussarna får vinterdäck

Arriva har inför vintern satt däck på bussarna för ett extremt vinterväglag: - Vi gör kontroller av däcken var 6:e vecka och byter då ut däck som börjar närma sig gränsvärdena, säger Stefan L Karlsson, teknisk chef på Arriva.

centrum_artikel

Arriva har via sin däckleverantör anpassat vinterdäcken efter trafiksituationen och väglaget i de olika trafikområdena. I Märsta har bussarnas drivaxel försetts med däck för extremt vinterväglag; Conti Urban Scandinavia hd3. Bussarna ska nu vara anpassade för en nordisk vinter. Däcken ger enligt Arriva maximalt grepp på halt och snöigt underlag.

Bussar som kör på smala vägar med sämre snöröjning kommer att få vinterdäck även på styraxeln:
– Byte till vinterdäck sker normalt under en utrullningsperiod i september-november och alla planerade däckbyten görs av en underleverantör som säkerställer att bussarna har anpassade däck efter modell och väglag. Vi sätter alltid säkerheten först och byter ut slitna däck tidigare än vad som egentligen krävs, berättar Stefan L Karlsson, teknisk chef på Arriva, i ett pressmeddelande.

speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
prima_helsida
meko_helsida
happyhomes_sommar2020

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

januari_helsida
prima_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
connys
moderat_outsider_jan
swedol_outsider
meko_outsider
nrh