moderaterna_feb

Bussar påstås läcka olja eller glykol

En film om att bussarna som står på Arrivas garage i Märsta påstås visa att de läcker olja eller glykol: - Det är vatten som rinner från bussar som är nytvättade, säger Ishak Dan, presstalesperson vid Arriva i Märsta.

Filmen har fått stor genomslagskraft på facebook där den under tisdagen hade visats ca 12 000 gånger och delats 62 gånger. Tiotusentals facebookanvändare har således nått av filmen som visar att det rinner vätska från bussarna. Enligt filmen ska det röra sig om olja eller glykol.

Ett påstående som Izhak Dan, presstalesperson vid Arriva, dementerar.
– Vi känner till filmen och har sett den tidigare, det vi ser är att vatten rinner från nytvättade bilar, det är varken olja eller glykol, säger han till märsta.nu

Undersökt saken
I samband med att Arriva fick kännedom om filmen ska man ha skickat folk ut till garaget i Märsta för att undersöka om det verkligen stämde att bussarna läckte olja eller glykol.
– Vi har skickat ut folk som är högt uppsatta inom verkstad på Arriva. De har luktat, smakat och skrapat, det är absolut inget annat än vatten. Dessutom är det väldigt lite glykol som används i bussarna på sommaren, fortsätter Izhak Dan.

Vill få den bortplockad
Arriva kommer nu agera för att få filmen bortplockad från Facebook:
– Vi tänker undersöka hur vi kan få bort den, detta är falskt, inte fake men falskt. Det är vatten, inget annat. Ingen olja, visst det finns fläckar på marken men det har vi skrapat på och undersökt. Vi har en avdelning för kontroller som ofta är ute på besök hos garagen, säger Izhak Dan.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

pedagog2018
forskontor
februari
foretagarlunch

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

aretsforetag

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

standard
nfc_vinter
sangensemble
standard_ridskola
objekt4
objekt3
objekt2
vuxentutbildning
Norra Redovisningshuset
standard_start
Festspecialisten – Standard
sigtunavatten_standard
outsider_defacto
veterankraft_standard
matcher_skanela