rantebanner

Bussar påstås läcka olja eller glykol

En film om att bussarna som står på Arrivas garage i Märsta påstås visa att de läcker olja eller glykol: - Det är vatten som rinner från bussar som är nytvättade, säger Ishak Dan, presstalesperson vid Arriva i Märsta.

sommar

Filmen har fått stor genomslagskraft på facebook där den under tisdagen hade visats ca 12 000 gånger och delats 62 gånger. Tiotusentals facebookanvändare har således nått av filmen som visar att det rinner vätska från bussarna. Enligt filmen ska det röra sig om olja eller glykol.

Ett påstående som Izhak Dan, presstalesperson vid Arriva, dementerar.
– Vi känner till filmen och har sett den tidigare, det vi ser är att vatten rinner från nytvättade bilar, det är varken olja eller glykol, säger han till märsta.nu

Undersökt saken
I samband med att Arriva fick kännedom om filmen ska man ha skickat folk ut till garaget i Märsta för att undersöka om det verkligen stämde att bussarna läckte olja eller glykol.
– Vi har skickat ut folk som är högt uppsatta inom verkstad på Arriva. De har luktat, smakat och skrapat, det är absolut inget annat än vatten. Dessutom är det väldigt lite glykol som används i bussarna på sommaren, fortsätter Izhak Dan.

Vill få den bortplockad
Arriva kommer nu agera för att få filmen bortplockad från Facebook:
– Vi tänker undersöka hur vi kan få bort den, detta är falskt, inte fake men falskt. Det är vatten, inget annat. Ingen olja, visst det finns fläckar på marken men det har vi skrapat på och undersökt. Vi har en avdelning för kontroller som ofta är ute på besök hos garagen, säger Izhak Dan.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

sommar
varumarke_defacto_sommar
extra

Brand på uteservering

Blåljus Under natten brann det på en uteservering på Stationsgatan i Märsta: - Det har upprättats en anmälan, men jag kan inte se om vad, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral till märsta.nu

brookevent
extra

Man knivskuren i ansiktet: ”Helt oprovocerat”

Blåljus Tre okända män attackerade och misshandlade en man på öppen gata i Valsta. De knivskar honom i ansiktet innan de flydde från platsen. – Det verkar vara helt oprovocerat, säger stationsbefälet Marie-Louise Nilsson.

Man misshandlad på Stationsgatan

Blåljus En man misshandlades under natten av en bekant person på Stationsgatan: - Han behövde inte vård och kördes hem sen, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

sfssommar
cricketklubben
lions_standard
Norra Redovisningshuset
laudonsvag3a
sommar
Frisyr – Standard
standard
colorama_jan
connys
Festspecialisten – Standard
standard_ridskola
standard
uttervagen
stationsgatan21a