varumarke_defacto_sommar

Bussar påstås läcka olja eller glykol

En film om att bussarna som står på Arrivas garage i Märsta påstås visa att de läcker olja eller glykol: - Det är vatten som rinner från bussar som är nytvättade, säger Ishak Dan, presstalesperson vid Arriva i Märsta.

marstac_aug

Filmen har fått stor genomslagskraft på facebook där den under tisdagen hade visats ca 12 000 gånger och delats 62 gånger. Tiotusentals facebookanvändare har således nått av filmen som visar att det rinner vätska från bussarna. Enligt filmen ska det röra sig om olja eller glykol.

Ett påstående som Izhak Dan, presstalesperson vid Arriva, dementerar.
– Vi känner till filmen och har sett den tidigare, det vi ser är att vatten rinner från nytvättade bilar, det är varken olja eller glykol, säger han till märsta.nu

Undersökt saken
I samband med att Arriva fick kännedom om filmen ska man ha skickat folk ut till garaget i Märsta för att undersöka om det verkligen stämde att bussarna läckte olja eller glykol.
– Vi har skickat ut folk som är högt uppsatta inom verkstad på Arriva. De har luktat, smakat och skrapat, det är absolut inget annat än vatten. Dessutom är det väldigt lite glykol som används i bussarna på sommaren, fortsätter Izhak Dan.

Vill få den bortplockad
Arriva kommer nu agera för att få filmen bortplockad från Facebook:
– Vi tänker undersöka hur vi kan få bort den, detta är falskt, inte fake men falskt. Det är vatten, inget annat. Ingen olja, visst det finns fläckar på marken men det har vi skrapat på och undersökt. Vi har en avdelning för kontroller som ofta är ute på besök hos garagen, säger Izhak Dan.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

E4:an läggs om i november

Nyheter Bilpendlare till och från Stockholm kommer från och med 10:e november att få köra på en tillfällig motorväg förbi Trafikplats Häggvik med anledning av bygget Förbifart Stockholm.

happy_homes_sommar

Satsning på hälsoinformatörer ska förebygga sjukdomar bland kommuninvånare

Nyheter Satsningen på hälsoinformatörer i kommunen går vidare och nu hr 16 personer rekryterats: - Förhoppningen är att hälsoinformatörerna blir en permanent och naturlig del i kommunens hälsofrämjande arbete precis som den har blivit i Botkyrka, säger Kerstin Alksten, utvecklingsstrateg i Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

defacto_panorama_boka_mote
forskontor
Uppdrag Granskning i Märsta

(S): Inga fel om Bure Äng

Politik Soppan kring markanvisningen av Bure Äng till Sigtuna Bo AB går vidare. Socialdemokraterna hävdar allt jämt att inget fel begåtts medan Moderaterna vidhåller att den dåvarande socialdemokratiska ledningen lovat företaget exklusivitet på marken.

Lokala moderater på partistämma

Politik Moderaterna i Sigtuna kommun har en delegation på partistämman i Örebro bestående av Olov Holst och Mattias Askerson: - Det är påtagligt att partiet fått en rejäl nytändning efter partiledarbytet för några veckor sedan, säger Olov Holst i ett pressmeddelande till märsta.nu

oriongatan174
Frisyr – Standard
Festspecialisten – Standard
standard
standard_ridskola
cricketklubben
lions_standard
connys
matcher_skanela
korpentraning
standard
Norra Redovisningshuset
korsbarsvagen1
lillabjorn5
borg
sbrf2