moderaterna_juni

Bussar påstås läcka olja eller glykol

En film om att bussarna som står på Arrivas garage i Märsta påstås visa att de läcker olja eller glykol: - Det är vatten som rinner från bussar som är nytvättade, säger Ishak Dan, presstalesperson vid Arriva i Märsta.

Filmen har fått stor genomslagskraft på facebook där den under tisdagen hade visats ca 12 000 gånger och delats 62 gånger. Tiotusentals facebookanvändare har således nått av filmen som visar att det rinner vätska från bussarna. Enligt filmen ska det röra sig om olja eller glykol.

Ett påstående som Izhak Dan, presstalesperson vid Arriva, dementerar.
– Vi känner till filmen och har sett den tidigare, det vi ser är att vatten rinner från nytvättade bilar, det är varken olja eller glykol, säger han till märsta.nu

Undersökt saken
I samband med att Arriva fick kännedom om filmen ska man ha skickat folk ut till garaget i Märsta för att undersöka om det verkligen stämde att bussarna läckte olja eller glykol.
– Vi har skickat ut folk som är högt uppsatta inom verkstad på Arriva. De har luktat, smakat och skrapat, det är absolut inget annat än vatten. Dessutom är det väldigt lite glykol som används i bussarna på sommaren, fortsätter Izhak Dan.

Vill få den bortplockad
Arriva kommer nu agera för att få filmen bortplockad från Facebook:
– Vi tänker undersöka hur vi kan få bort den, detta är falskt, inte fake men falskt. Det är vatten, inget annat. Ingen olja, visst det finns fläckar på marken men det har vi skrapat på och undersökt. Vi har en avdelning för kontroller som ofta är ute på besök hos garagen, säger Izhak Dan.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

vuxenutbildning2
sap_valet2018
steningeslottsommar
happy_homes_juli
sportfiskebanner2

Kommunen hjälper till med foder

Notiser Kommunen kommer att samordna insatser så att lantbrukare i kommunen kan få foder: - Vi sätter in de resurser vi kan för att så långt det är möjligt försöka hjälpa djurhållarna undvika att tvingas nödslakta sina djur. Situationen är oerhört allvarlig och därför sätter vi in konkreta åtgärder för att hjälpa till, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Max får hjärtstartare

Notiser Max i Märsta får hjärtstartare installerad: - Som rikstäckande restaurangkedja har vi på MAX ett stort ansvar. Inte bara gentemot våra gäster utan också våra medarbetare. Genom att installera hjärtstartare och utbilda medarbetare är vi bättre rustade att hjälpa till vid nödlägen, säger Charlotte Zetterlund, personalchef på MAX Burgers.

objekt2
outsider_moderat
sap_outsider
forskontor
objekt3
sigtunavatten_standard
veterankraft_standard
outsider_defacto
connys
yearlingsales
vuxentutbildning
objekt4
Norra Redovisningshuset
val2018
nfc_vinter