moderat_jul_nyar

Buss åkte iväg med liten flicka ombord

Förra veckan körde en buss iväg innan en familj hann kliva på: - Min dotter fick panik, berättar pappan som hörde av sig till märsta.nu

Händelsen inträffade förra måndagen på Nymärstagatan, en familj skulle kliva på bussen mot Märsta station, men bara en flicka hann ombord innan busschauffören stängde dörrarna och åkte iväg. Först efter några hundra meter vid trafikljusen stannade chauffören och insåg sitt misstag.

Enligt uppgift till märsta.nu sprang mamman efter bussen med en barnvagn och kom på vid rödljusen, dottern var då skräckslagen efter att ha separerats från sin mamma.

Bussoperatören Transdev känner till händelsen och beklagar att situationen uppstod:
-Både mamman och barnen blev stressade och upprörda efter den här resan och så ska det så klart inte vara. Varje år görs drygt 300 000 resor med oss i Sverige och det är förstås vår ambition att alla som reser med oss ska få en bra reseupplevelse vid varje tillfälle, säger Thomas Charrier, externkommunikatör vid Transdev.

Händelseförloppet skiljer sig åt mellan märsta.nu:s uppgift och det som framkommit hos Transdev, det som är konstaterat är att mamman och dottern inte kommit på eller av tillsammans.
– När det är mycket folk ombord är det tyvärr mycket svårt för våra förare att upptäcka om någon blir kvar ombord, framför allt eftersom barn är så små, därför uppmanar vi alltid föräldrar att hålla sina barn i handen. Vår enhetschef har pratat med bussföraren för att få sin version av händelsen och vi kommer att utreda saken vidare. Vi uppmanar också mamman att kontakta oss så vi kan få hennes version av händelsen för att vi ska kunna ta lämpliga åtgärder. Vårt mål är så klart att sådana saker inte ska hända, säger Thomas Charrier.

connys_helsida

Sex åtalas för korruption kopplat till Statens fastighetsverk

Nyheter 2017 avslöjade kommuninvånaren Richard Lindwall korruption på Statens fastighetsverk kopplat till bland annat Rosersbergs slott. Nu har åtal väckts mot sex personer.

centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
happyhomes_50
oppethus_helsida
defacto_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

teatergrillen_outsider
oppethus_outsider
nrh
connys