center_pan21

Buss åkte iväg med liten flicka ombord

Förra veckan körde en buss iväg innan en familj hann kliva på: - Min dotter fick panik, berättar pappan som hörde av sig till märsta.nu

Händelsen inträffade förra måndagen på Nymärstagatan, en familj skulle kliva på bussen mot Märsta station, men bara en flicka hann ombord innan busschauffören stängde dörrarna och åkte iväg. Först efter några hundra meter vid trafikljusen stannade chauffören och insåg sitt misstag.

Enligt uppgift till märsta.nu sprang mamman efter bussen med en barnvagn och kom på vid rödljusen, dottern var då skräckslagen efter att ha separerats från sin mamma.

Bussoperatören Transdev känner till händelsen och beklagar att situationen uppstod:
-Både mamman och barnen blev stressade och upprörda efter den här resan och så ska det så klart inte vara. Varje år görs drygt 300 000 resor med oss i Sverige och det är förstås vår ambition att alla som reser med oss ska få en bra reseupplevelse vid varje tillfälle, säger Thomas Charrier, externkommunikatör vid Transdev.

Händelseförloppet skiljer sig åt mellan märsta.nu:s uppgift och det som framkommit hos Transdev, det som är konstaterat är att mamman och dottern inte kommit på eller av tillsammans.
– När det är mycket folk ombord är det tyvärr mycket svårt för våra förare att upptäcka om någon blir kvar ombord, framför allt eftersom barn är så små, därför uppmanar vi alltid föräldrar att hålla sina barn i handen. Vår enhetschef har pratat med bussföraren för att få sin version av händelsen och vi kommer att utreda saken vidare. Vi uppmanar också mamman att kontakta oss så vi kan få hennes version av händelsen för att vi ska kunna ta lämpliga åtgärder. Vårt mål är så klart att sådana saker inte ska hända, säger Thomas Charrier.

mp_host_helsida

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

happyhomes_sommar2020
julmarknad_helsida
defacto_helsida
jul2021
connys_helsida
valsta-jul_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

2020_helsida
centrum_helsida2020

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

stationshusen_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
mp-outsider
jul_outsider
valsta_jul_outsider